Bel bij overlijden: 088 1198 200

menu

Bel bij overlijden

088 1198 200

Home Uitvaart regelen De uitvaart Duurzame uitvaart

Duurzame uitvaart

 

Het duurzame assortiment

Bij een uitvaart komen veel producten en processen kijken die een impact op het milieu hebben. Denk aan een kist, een urn, een grafmonument maar ook de rouwstoet, de catering en de bloemen. In de keuzes van de klant is er veel verschil in duurzaamheid te maken. Om die keuzes inzichtelijk te krijgen hebben zes uitvaartondernemers op 16 april 2014 GreenLeave gelanceerd. Dit is een pakket aan adviezen en producten om een duurzame uitvaart mogelijk te maken. Bij het opstellen van de criteria is gekeken verschillende aspecten die een impact hebben op mens en milieu, zoals de grondstoffen, het gebruik van toxische stoffen en arbeidsomstandigheden.

De criteria zijn door de Stichting Natuur & Milieu gecontroleerd. Het resultaat is een pakket waarin voor tien keuzes die de klant bij het regelen van een uitvaart maakt, duurzame adviezen en producten aangeboden worden. De klant kan op deze manier zelf een duurzame uitvaart samenstellen.

GreenLeave biedt geen vast, verplicht duurzaam pakket of iets dergelijks. Wij bieden u de meest duurzame mogelijkheden van het moment aan, met als voorwaarde dat deze binnen een reguliere uitvaart en een regulier budget passen. Dit betekent dat u nog steeds alle vrijheid heeft in het kiezen van alle producten en diensten die de uitvaartondernemer u biedt.  Duurzame producten en diensten kunnen zowel duurder (bijvoorbeeld de catering) of juist goedkoper (bijvoorbeeld de kist) zijn dan het reguliere aanbod. Het is aan u om te bepalen welke onderdelen van de uitvaart u duurzaam wilt vormgeven en hoeveel budget u daaraan wilt besteden.

Online videoserie brengt duurzame uitvaart in beeld

Steeds meer Nederlanders houden in hun dagelijks leven rekening met duurzaamheid. Dan gaat het bijvoorbeeld over vervoer, voeding of afvalscheiding. Maar bij een uitvaart speelt het onderwerp duurzaamheid vaak nog geen rol. Dat is jammer want voor mensen die bewust leven, zijn er juist heel veel mogelijkheden om een uitvaart niet alleen duurzamer maar daarmee ook persoonlijker te maken. Om mensen te inspireren en informeren over de mogelijkheden, introduceert Stichting GreenLeave daarom de serie ‘De Makers’. In een serie van negen korte filmpjes laten producenten van duurzame uitvaartproducten hun ambacht zien.

Klik hier om op de nieuwspagina te komen met de filmserie “De Makers”

Vredehof de duurzame uitvaartondernemer.

greenleaveLogo

Contactformulier Duurzame Uitvaart

Neem contact met mij op. Ik heb een vraag over de mogelijkheden om een uitvaart zo duurzaam mogelijk vorm te geven.

Gelieve deze velden in te vullen

Wij gebruiken deze gegevens enkel om contact met u op te nemen.
Meer informatie kunt u nalezen in onze Privacy-verklaring.