Duurzame kisten

Vredehof heeft een aantal kisten in haar assortiment opgenomen die voldoen aan de duurzaamheidseisen van Greenleave. Het betreft duurzame kisten die geleverd worden door gerenommeerde fabrikanten en die altijd of voorradig zijn en dezelfde dag nog geleverd kunnen worden, of op hele korte termijn.

Goede, duurzame keuzes voor een crematie zijn kisten (of draagbaren) die zijn vervaardigd van massief, snelgroeiend binnenlands hout (populier, wilg, hout van knotwilgen) met het FSC Keurmerk (of een gelijkwaardig keurmerk). Deze kisten worden vervaardigd zonder (chemische) lak of lijm en hebben geen verbindingsmaterialen of ornamenten. De bekleding is van hennep, bamboe- of brandnetelvezel. De kist wordt gemaakt in een fabriek met een milieuvriendelijk productieproces.

Kisten van karton zijn alleen als milieuvriendelijk te beschouwen als ze worden gebruikt voor een begrafenis. Bij een crematie is (door het ontbreken van een houten kist) extra toegevoerde brandstof nodig waardoor er geen sprake is van een duurzaam alternatief.

Kisten (of draagbaren) van bv wilgentenen, zijn geschikt voor begraven en hebben een aantal voordelen: het materiaal is bioafbreekbaar en het is hernieuwbaar materiaal dat de aarde niet uitput.

In de tweede aflevering van de serie “De Makers” van GreenLeave zien we Bas Oosterom en Alex Zeller van Dust to Dust uit Ouderkerk aan den IJssel. Zij werken al jaren samen als hoveniers. Werken met hout en groen is dé passie van de twee. Sinds kort produceren ze een unieke lijn ecologische uitvaartkisten met een natuurlijke uitstraling. In het programma ‘De Makers’ is te zien hoe deze duurzame kisten worden gemaakt van massief hout en andere natuurlijke materialen. Bas en Alex van Dust to Dust vinden het bij alles wat ze maken belangrijk dat de materialen duurzaam en ecologisch zijn. Ze hebben daarbij ook oog voor detail want elke kist ziet er prachtig uit. Er bestaat zelfs de mogelijkheid om de uitvaartkist met mos af te werken.

 

Hieronder enkele duurzame voorbeelden.

 

 

Contactformulier Duurzame Uitvaart

Neem contact met mij op. Ik heb een vraag over de mogelijkheden om een uitvaart zo duurzaam mogelijk vorm te geven.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel om contact met u op te nemen. Meer informatie kunt u nalezen in onze Privacy-verklaring.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Overlijden melden • 24 uur per dag:
088 1198 200

Neem gerust contact op wanneer u vragen heeft. Wij staan voor u klaar.

088 1198 200 info@vredehof.nl

Nieuws

Uitvaartmedewerkers gezocht
Binnen ons team Postmortale Zorg hebben wij, in zowel team Salland…
Lees verder
We wensen iedereen veel geluk en gezondheid in 2021.
Dat 2021 een beter jaar mag worden dan 2020. We wensen…
Lees verder

De juiste keuze

Wij zijn overtuigd van onze kwaliteit, maar we ondersteunen die overtuiging graag met een aantal keurmerken die we met trots voeren.