Wat te doen bij overlijden

Hoe moeilijk ook, er moeten veel zaken geregeld

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis en het begin van een emotionele periode. En hoe moeilijk ook, er moeten veel zaken geregeld worden. Denk hierbij aan het regelen van de uitvaart, de aangifte van overlijden bij de gemeente en het afhandelen van allerlei administratieve zaken.
Wat u precies moet doen hebben wij voor u in een handig stappenplan samengevat.

 

Download hier de checklist bij overlijden.

 

Wanneer het een overlijden in een ziekenhuis betreft vinden er in het ziekenhuis al direct enkele noodzakelijke handelingen plaats. Hierover leest u ook meer op onze website onder het onderwerp “overlijden in een ziekenhuis”.

Een van de eerste vragen die u van de uitvaartleider zult krijgen is waar de overledene moet worden opgebaard. Dat kan in het uitvaartcentrum, bij u thuis of op een andere locatie. De aangifte van overlijden bij de gemeente dient binnen 6 dagen te gebeuren, dit kunnen wij voor u regelen. Over alle aspecten van de uitvaart en de plechtigheid vindt u veel informatie op onze website, maar wij helpen u graag. Tijdens een persoonlijke afspraak nemen we alle wensen door, dit kunnen we doen aan de hand van een handige Wilsbeschikking.

Een afspraak kan bij u thuis of in het uitvaartcentrum en is uiteraard geheel vrijblijvend.

 

Overlijden, wat te doen

Informatie Rijksoverheid

Op de website van de Rijksoverheid kunt u eveneens informatie vinden over wat er allemaal geregeld dient te worden. Deze informatie vindt u na het invullen van een vragenlijst met maximaal 11 vragen.

Contactformulier

Neem contact met mij op voor een vrijblijvende afspraak.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel om contact met u op te nemen. Meer informatie kunt u nalezen in onze Privacy-verklaring.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Overlijden melden • 24 uur per dag:
088 1198 200

Neem gerust contact op wanneer u vragen heeft. Wij staan voor u klaar.

088 1198 200 info@vredehof.nl

Nieuws

Certificaten keurmerken verlengd
20-06-2024 / Wij zijn al enkele jaren de trotse bezitter van…
Lees verder
Uitbreiding rouwvervoer
19-06-2024 / We hebben er lang op moeten wachten, maar hij…
Lees verder

De juiste keuze

Wij zijn overtuigd van onze kwaliteit, maar we ondersteunen die overtuiging graag met een aantal keurmerken die we met trots voeren.