Duurzame sierurnen

Als de urn in de grond wordt begraven dan kan gekozen worden voor een ‘eco-urn’ een duurzame sierurn van plantaardig materiaal. Deze urnen bestaan in verschillende varianten en materialen, zoals plantenextracten, zout en hars. Nadat de urn in de aarde is geplaatst begint het afbraakproces. Dit duurt ongeveer twee a drie jaar. De urn vergaat dan volledig en wordt opgenomen in de natuur. Een vergelijkbare urn bestaat ook voor een asbestemming in het water, bijvoorbeeld op zee. Hiervoor kan een ‘zee-urn’ van organisch granulaat worden gebruikt. Deze urn wordt in het water gelaten waarna de urn langzaam zal oplossen en de as zich uiteindelijk met het water vermengt. Is er een sierurn nodig om de as langere tijd in te bewaren dan kan worden gekozen voor een aarden urn (aan de lucht gedroogde klei) of een urn van ongelakt binnenlands hout met FSC (of gelijkwaardig) keurmerk, vervaardigd zonder chemische lak of lijm en uit een fabriek met een milieuvriendelijk productieproces.

Duurzame sierurnen

Voor het assortiment sierurnen verwijzen wij u door naar Crematoria Twente.

Bekijk hieronder de eerste aflevering van “De Makers” van GreenLeave.
Houtkunstenaar Martin van der Wilt maakt duurzame handgemaakte urnen van hout uit Harmelen en omgeving. Het bijzondere is dat Van der Wilt alleen die delen van de bomen gebruikt die eigenlijk nergens anders goed voor zijn. Het gaat om de delen waar veel noesten bij elkaar zitten. In de eerste aflevering van het nieuwe online-programma ‘De Makers’ laat Martin zien hoe hij urnen maakt die allemaal een unieke uitstraling hebben omdat elke boom zijn eigen structuur heeft.

 

 

Contactformulier Duurzame Uitvaart

Neem contact met mij op. Ik heb een vraag over de mogelijkheden om een uitvaart zo duurzaam mogelijk vorm te geven.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel om contact met u op te nemen. Meer informatie kunt u nalezen in onze Privacy-verklaring.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Overlijden melden • 24 uur per dag:
088 1198 200

Neem gerust contact op wanneer u vragen heeft. Wij staan voor u klaar.

088 1198 200 info@vredehof.nl

Nieuws

Uitvaartmedewerkers gezocht
Binnen ons team Postmortale Zorg hebben wij, in zowel team Salland…
Lees verder
We wensen iedereen veel geluk en gezondheid in 2021.
Dat 2021 een beter jaar mag worden dan 2020. We wensen…
Lees verder

De juiste keuze

Wij zijn overtuigd van onze kwaliteit, maar we ondersteunen die overtuiging graag met een aantal keurmerken die we met trots voeren.