Bel bij overlijden: 088 1198 200

menu

Bel bij overlijden

088 1198 200

Home Over Vredehof Onze organisatie Keurmerken

Keurmerken

 

Garantie voor kwaliteit

Wij zijn overtuigd van onze kwaliteit, maar we ondersteunen die overtuiging graag met een aantal keurmerken die we met trots voeren.

Register Uitvaartverzorgers

De uitvaartverzorgers van Vredehof zijn opgenomen in het Register Uitvaartverzorgers.
U wilt er zeker van zijn dat een uitvaart wordt geregeld door een professionele uitvaartverzorger. Om de vakbekwaamheid van uitvaartverzorgers te borgen is er het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg. Uitvaartverzorgers die voldoen aan de eisen van het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU) en werkzaam zijn bij een keurmerkonderneming worden opgenomen in het Register Uitvaartverzorgers.

ISO 9001:2015 Certificaat

Uitvaartverzorging gaat niet alleen om het regelen en uitvoeren van de uitvaart, de verzorging van de overledene is een heel belangrijk onderdeel in het afscheidsproces. In veel gevallen is het ook niet meer alleen de taak van de postmortale medewerker, maar gebeurt de laatste zorg samen met de familie van de overledene. Een goede begeleiding is dan uiteraard noodzakelijk. Ook de termijn van lijkbezorging is verruimd, de duur van afscheid nemen is langer geworden, zodat een deskundige laatste zorg nog belangrijker is geworden. Vredehof heeft voor dit onderdeel dan ook speciaal opgeleide postmortale medewerkers in dienst, zij zijn tevens beschikbaar voor collega-uitvaartondernemingen.

Het ISO 9001:2015 certificaat Postmortale Zorg is van toepassing op de volgende onderdelen: het overbrengen van de overledene, het verlenen van de laatste zorg aan de overledene, het mortuariumbeheer en thanatopraxie.

ISO 9001:2015 legt de nadruk op klanttevredenheid en de daaruit voortkomende kwaliteitszorg en continue verbetering. Het beleid, de efficiëntie van bedrijfsvoering en de processen en procedures rond de Postmortale Zorg zijn geoptimaliseerd en getoetst aan de van toepassing zijnde wet- en regelgeving. Door het behalen van het ISO 9001:2015 certificaat zijn de klanten van Vredehof dan ook verzekerd van een optimale en continue kwaliteit van de diensten.

Keurmerk Uitvaartzorg

Mensen wordt steeds kritischer, eisen hoger, wensen uitgebreider en complexer. Om u daarin tegemoet te komen en zekerheid te kunnen geven, is Keurmerk Uitvaartzorg in het leven geroepen. Vredehof Uitvaartverzorging was de eerste onderneming die het Keurmerk behaalde. Kernbegrippen voor het keurmerk zijn:

  • Professionaliteit, transparantie, afspraak is afspraak, integriteit
  • Vastgestelde Algemene Voorwaarden
  • Geschillen Regeling door Ombudsman Uitvaartwezen

Nederlandse Kwaliteitsraad Uitvaartverzorging

Vredehof is aangesloten bij de Nederlandse Kwaliteitsraad Uitvaartverzorging. Dit is een groep op kwaliteit geselecteerde uitvaartondernemingen die onder deze vlag uitvaartverzorging aanbieden. Een extra zekerheid voor de cliënt die, met aangesloten bedrijven door heel Nederland, voor iedereen dichtbij is.

 

Keurmerk Uitvaartzorg    NKU logo