Bel bij overlijden: 088 1198 200

menu

Bel bij overlijden

088 1198 200

Home Na de uitvaart Digitale nalatenschap

Digitale nalatenschap

 

Social Media na een overlijden

Na een overlijden kunt u eveneens geconfronteerd worden met een digitale nalatenschap. Denk hierbij aan diverse Sociale Media Accounts (waaronder Facebook, Twitter, Linkedin, Instagram etc.) Is de wens van de overledene dat deze allemaal verwijderd moeten worden? Of blijven ze bestaan als een soort herdenkingspagina?

Waar bewaart u uw wachtwoorden?

Het is goed om dit bij leven vast te leggen en ervoor te zorgen dat de nabestaanden de beschikking kunnen krijgen over de eventuele wachtwoorden. De notaris biedt de mogelijkheid om dit vast te leggen in een Social Media Testament, of om de wachtwoorden te bewaren in een digitale kluis. Ook kunt u in uw wilsbeschikking bepalen wat er moet gebeuren en waar de wachtwoorden te vinden zijn.

Vredehof partner van Digitale Nazorg

Zorg voor dierbare data

Een doos met foto’s tekeningen of ordners vol papier zijn tegenwoordig steeds minder fysiek aanwezig. Misschien wilt u na het overlijden van uw dierbare echter wel beschikken over mooie en persoonlijke herinneringen of noodzakelijke informatie zoals contacten, foto’s, muziek of documenten voor de afwikkeling van diverse zaken.
Vredehof is partner van Digitale Nazorg. Deze onderneming kan de computer, laptop, telefoon, tablet en zelfs navigatiesystemen van de overledene toegankelijk maken, vaak ook als deze beveiligd zijn door een onbekend wachtwoord of toestelcode. Hierdoor is het mogelijk om weer toegang te krijgen tot de bestanden die op deze apparatuur zijn opgeslagen. Klik voor meer informatie over Digitale Nazorg hier.

Nuttige links

Digitale Nazorg
Facebook Helpcentrum “Wat gebeurt er met mijn account als ik kom te overlijden?”
Linkedin Formulier na overlijden. 
Contact opnemen met Twitter na een overlijden.
Instagram Formulier na overlijden.

         

Contactformulier digitale nalatenschap

Neem contact met mij op. Ik heb een vraag over de digitale nalatenschap.

Gelieve deze velden in te vullen

Wij gebruiken deze gegevens enkel om contact met u op te nemen.
Meer informatie kunt u nalezen in onze Privacy-verklaring.