Social media na overlijden

Digitale nalatenschap

Na een overlijden kunt u eveneens geconfronteerd worden met een digitale nalatenschap. Denk hierbij aan diverse sociale media accounts (waaronder Facebook, Twitter, Linkedin, Instagram etc.) Is de wens van de overledene dat deze allemaal verwijderd moeten worden? Of blijven ze bestaan als een soort herdenkingspagina? Vredehof biedt u graag hulp bij digitale nalatenschap. Lees hieronder wat te doen met social media na overlijden.

Leg uw wachtwoorden vast

Het is goed om dit bij leven vast te leggen. Zo hebben nabestaanden beschikking over uw social media accounts en weten ze wat uw wens is. De notaris biedt de mogelijkheid om dit vast te leggen in een Social Media Testament, of om de wachtwoorden te bewaren in een digitale kluis. Ook kunt u in uw wilsbeschikking bepalen wat er moet gebeuren en waar de wachtwoorden te vinden zijn. Duidelijkheid over wachtwoorden is essentieel bij digitale nalatenschap.

Bekijk onze wilsbeschikking

Wilsbeschikking

Zorg voor dierbare data

Een doos met foto’s tekeningen of ordners vol papier zijn tegenwoordig steeds minder fysiek aanwezig. Misschien wilt u na het overlijden van uw dierbare echter wel beschikken over mooie en persoonlijke herinneringen of noodzakelijke informatie zoals contacten, foto’s, muziek of documenten voor de afwikkeling van diverse zaken.
Vredehof is partner van Digital Life Legacy. De helpdesk van deze onderneming kan de computer, laptop, telefoon, tablet en zelfs navigatiesystemen van de overledene toegankelijk maken, vaak ook als deze beveiligd zijn door een onbekend wachtwoord of toestelcode. Hierdoor is het mogelijk om weer toegang te krijgen tot de bestanden die op deze apparatuur zijn opgeslagen. Op de website van deze onderneming is meer info en zijn er tips te vinden. Lees verder over Digital Life Legacy.

Facebook account na overlijden

Bij overlijden biedt Facebook 2 mogelijkheden:

  • Facebook account verwijderen na overlijden;
  • Het Facebook account een ‘herdenkingsstatus’ geven.

Door het profiel de herdenkingsstatus te geven, biedt het familie en vrienden een plek om dierbare herinneringen te delen. Het grootste verschil met een normaal account is dat Facebook de woorden ‘Ter nagedachtenis van’ toevoegt aan het profiel. Bij de instellingen van uw Facebook profiel kunt u een contactpersoon voor uw account opgeven wanneer het account de herdenkingsstatus krijgt. Zo kan een vriend of familielid het account beheren.

Meer informatie over het Facebook profiel verwijderen of de herdenkingsstatus.

Instagram account na overlijden

Instagram heeft een speciale pagina waar het account van een overleden persoon gerapporteerd kan worden. Door het formulier in te vullen, geeft Instagram het profiel van de overledene de ‘herdenkingsstatus’. Hiervoor dient u een bewijs van overlijden in te dienen, samen met enkele persoonlijke gegevens. Wanneer het account de ‘herdenkingsstatus’ heeft, blijft het profiel inclusief geplaatste foto’s en video’s openbaar. Het ziet er ook niet anders uit dan een normaal Instagram profiel. De inhoud van het profiel wordt alleen niet meer gedeeld in het tabblad ‘verkennen’. Daarnaast kan er niet meer ingelogd worden op het account wanneer het profiel de herdenkingsstatus heeft.

Open het formulier voor het aanvragen van de herdenkingsstatus. 

Meer informatie over de herdenkingsstatus op Instagram.

LinkedIn account na overlijden

LinkedIn biedt de mogelijkheid om het LinkedIn profiel te verwijderen na overlijden. Door enkele vragen te beantwoorden en een bewijs van overlijden te versturen, zal LinkedIn het account verwijderen.

Open het verwijderverzoek van LinkedIn.

Twitter account na overlijden

Ook via Twitter werkt het laten verwijderen van het account van een overledene op dezelfde manier. Een gemachtigd persoon of een geverifieerd familielid kan de verwijdering van het Twitter profiel aanvragen.

Open het formulier voor verzoek tot verwijdering op Twitter.

 

Facebook digitaal nalatenschap   Instagram digitaal nalatenschap overlijden   LinkedIn na overlijden    Twitter na overlijden digitaal nalatenschap

Contactformulier digitale nalatenschap

Neem contact met mij op. Ik heb een vraag over de digitale nalatenschap.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel om contact met u op te nemen. Meer informatie kunt u nalezen in onze Privacy-verklaring.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Overlijden melden • 24 uur per dag:
088 1198 200

Neem gerust contact op wanneer u vragen heeft. Wij staan voor u klaar.

088 1198 200 info@vredehof.nl

Nieuws

Certificaten keurmerken verlengd
20-06-2024 / Wij zijn al enkele jaren de trotse bezitter van…
Lees verder
Uitbreiding rouwvervoer
19-06-2024 / We hebben er lang op moeten wachten, maar hij…
Lees verder

De juiste keuze

Wij zijn overtuigd van onze kwaliteit, maar we ondersteunen die overtuiging graag met een aantal keurmerken die we met trots voeren.