Crematie

Cremeren in Twente, Salland en de Achterhoek

Er komt veel kijken bij een crematie en wij helpen u daar graag mee, zodat het afscheid tot in de puntjes is verzorgd. Alles gebeurt helemaal naar uw wens en wij adviseren u daarbij. Samen met u maken wij van de uitvaart een persoonlijk geheel en zorgen we ervoor dat u er later met een prettig gevoel op terug kijkt.

Crematie

Een crematieplechtigheid kunt u ook op verschillende manieren vorm geven. Denk hierbij aan een dienst in een uitvaartcentrum of andere locatie of in het crematorium zelf. Indien u dat wenst kunt u de kist zelfs tot aan de oven begeleiden. Uw uitvaartverzorger kan u hierover meer vertellen.
Hoe het afscheid eruit komt te zien bepaalt u helemaal zelf. Wij kunnen u hier uiteraard wel bij adviseren. Er is heel veel mogelijk. Wellicht wilt u muziek laten horen of wilt u een film of foto’s laten zien tijdens de plechtigheid. Voor de nabestaanden is het prettig wanneer u uw wensen vooraf al heeft vastgelegd in een Wilsbeschikking. Dat geeft rust op een moeilijk moment.

Wat gebeurt er met de as?

Na de wettelijke wachttijd van 1 maand krijgen de nabestaanden de beschikking over de as. U kunt dan zelf kiezen wat u hiermee doet. Eventueel verstrooien of de urn bijzetten in een graf. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Het crematorium of de uitvaartverzorger kan u hierbij adviseren. Wilt u de as zelf verstrooien? Controleert u dan vooraf of het mag op de door u gekozen plek. Hiervoor kunt u contact opnemen met de gemeente of met de eigenaar van de grond.

Duurzame sierurnen

Informatie over cremeren kunt u ook vinden op de website van Crematoria Twente en Crematorium Steenbrugge.

Contactformulier

Neem contact met mij op. Ik heb een vraag over cremeren.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel om contact met u op te nemen. Meer informatie kunt u nalezen in onze Privacy-verklaring.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Overlijden melden • 24 uur per dag:
088 1198 200

Neem gerust contact op wanneer u vragen heeft. Wij staan voor u klaar.

088 1198 200 info@vredehof.nl

Nieuws

Certificaten keurmerken verlengd
20-06-2024 / Wij zijn al enkele jaren de trotse bezitter van…
Lees verder
Uitbreiding rouwvervoer
19-06-2024 / We hebben er lang op moeten wachten, maar hij…
Lees verder

De juiste keuze

Wij zijn overtuigd van onze kwaliteit, maar we ondersteunen die overtuiging graag met een aantal keurmerken die we met trots voeren.