Checklist bij overlijden

Direct na een overlijden komen er veel zaken op u af. Om u behulpzaam te zijn in deze moeilijke tijd hebben wij een handige checklist bij overlijden voor u samengesteld. Onze checklist bij overlijden geeft u een helder overzicht van wat u allemaal moet regelen na een overlijden.

.

Download hier de checklist bij overlijden.

.

Wat te regelen direct na een overlijden

Hieronder is een opsomming te vinden van zaken waar u direct na een overlijden rekening mee moet houden. Bij twijfel adviseren wij u contact op te nemen met uw uitvaartverzorger, notaris of accountant.

  • (Huis)arts inlichten
  • Uitvaartonderneming bellen. U kunt Vredehof Uitvaartverzorging 24 uur per dag bereiken voor het maken van een afspraak met een uitvaartverzorger. In een persoonlijk gesprek nemen we de uitvaartwensen door en wordt het afscheid verder vorm gegeven.
  • Aangifte en akte van overlijden.
  • Is er een testament of Wilsbeschikking opgesteld
  • Opzoeken polis uitvaartverzekering

Voorbereiden uitvaart

Na een overlijden moet er veel geregeld worden. Het vervelende daarbij is dat de tijd tot de uitvaartplechtigheid beperkt is. Uit praktische overwegingen is het dan ook verstandig niet te lang te wachten met het inschakelen van een uitvaartverzorger. Om een overzicht te krijgen wat u allemaal moet regelen hebben wij de checklist bij overlijden opgesteld. We hebben geprobeerd zo volledig mogelijk te zijn, maar iedere persoonlijke situatie is uniek. Maar uiteraard zijn wij u graag behulpzaam.

 

Contactformulier

Neem contact met mij op voor een vrijblijvende afspraak.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel om contact met u op te nemen. Meer informatie kunt u nalezen in onze Privacy-verklaring.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Overlijden melden • 24 uur per dag:
088 1198 200

Neem gerust contact op wanneer u vragen heeft. Wij staan voor u klaar.

088 1198 200 info@vredehof.nl

Nieuws

Samen, in alle rust
05-09-2023 / Wij hebben de ingang van de familiekamers bij Uitvaartcentrum…
Lees verder
Donatie voor project 1Twente en DementieTwente
27-06-2023 / Mede door een donatie van het Vredehof Donatiefonds liggen…
Lees verder

De juiste keuze

Wij zijn overtuigd van onze kwaliteit, maar we ondersteunen die overtuiging graag met een aantal keurmerken die we met trots voeren.