Asbestemming

De asbestemming

Wanneer u heeft gekozen voor een crematie dan wordt de asbus met de as van de overledene na 30 dagen vrijgegeven door het crematorium. Dit is een wettelijk bepaalde wachttijd. Het crematorium bewaart de asbus dan nog een half jaar zodat u de tijd kunt nemen om te beslissen wat u met de as en/of asbus wilt doen.

Duurzame urn
Duurzame urn

Waar en hoe wilt u herdenken

Ook als er is gekozen om te cremeren, hebben nabestaanden vaak de behoefte aan een plekje om de overledene te gedenken. Naast verstrooiing op de speciaal daarvoor bestemde velden van het crematorium-terrein, zijn er tal van andere mogelijkheden om de herinnering in ere te houden. Zo kunt u de as (laten) verstrooien, zelf bewaren in een mooie en persoonlijke urn, laten bijzetten of bijvoorbeeld laten verwerken in een kunstwerk of een sieraad.

Als u de as zelf wilt verstrooien denk er dan aan dat u hiervoor toestemming nodig hebt van de eigenaar van de grond. Betreft het grond van de gemeente dan geeft de gemeentelijke APV uitsluitsel of de as op dat gekozen plekje verstrooid mag worden. Voor verstrooien boven open zee is geen toestemming nodig.

Meer weten?

Wij voorzien u graag van extra informatie. Uw asbestemming en andere wensen alvast vastleggen? Dit kan in een wilsbeschikking (codicil). De uitvaart regelen voor een dierbare van u? Neem dan vrijblijvend contact op met ons op.

Het crematorium kan u eveneens informeren over de verschillende mogelijkheden. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van Crematoria Twente.

Overlijden melden • 24 uur per dag:
088 1198 200

Neem gerust contact op wanneer u vragen heeft. Wij staan voor u klaar.

088 1198 200 info@vredehof.nl

Nieuws

Certificaten keurmerken verlengd
20-06-2024 / Wij zijn al enkele jaren de trotse bezitter van…
Lees verder
Uitbreiding rouwvervoer
19-06-2024 / We hebben er lang op moeten wachten, maar hij…
Lees verder

De juiste keuze

Wij zijn overtuigd van onze kwaliteit, maar we ondersteunen die overtuiging graag met een aantal keurmerken die we met trots voeren.