Vooraf regelen

Laat uw nabestaanden niet gissen naar uw wensen

Om uw nabestaanden te ontlasten maar zeker ook voor uw eigen gemoedsrust, is het verstandig al vroegtijdig na te denken over uw uitvaart en vooraf al enkele zaken te regelen. U kunt uw wensen natuurlijk in een persoonlijk gesprek kenbaar maken, maar ook op papier vastleggen in een Wilsbeschikking of Wensenboekje. Daarmee voorkomt u dat nabestaanden moeten gissen naar uw wensen.

Wat kunt u vooraf al regelen?

Hieronder een korte opsomming van een paar belangrijke zaken:

  • Kosten uitvaart (is er voldoende spaargeld of is er een uitvaartverzekering). Het is altijd mogelijk om vooraf een kostenbegroting op te vragen, zo voorkomt u dat uw nabestaanden met vervelende verrassingen worden geconfronteerd. Wist u dat u uw uitvaart ook vooruit kunt betalen?
  • Testament of levenstestament. Niet alle zaken kunt u regelen met een wilsbeschikking of wensenboekje. Een notaris kan u goed informeren over kosten en mogelijkheden.
  • Informeren. Wie is er op de hoogte van uw wensen, wie weet waar uw belangrijke papieren liggen (zoals polissen en adreslijsten) en heeft de beschikking over belangrijke wachtwoorden.
  • Huisdieren. Is er iets geregeld voor uw geliefd huisdier wanneer u er niet meer bent?
  • Social Media Accounts. Wat moet er geregeld worden met betrekking tot uw digitale nalatenschap.
  • Uw afscheid. Wenst u een begrafenis of crematie, stelt u prijs op een afscheidsdienst en/of een condoleance, welke muziek wordt er gedraaid tijdens uw afscheid, wilt u een eenvoudige kist of stelt u prijs op een zo duurzaam mogelijk afscheid. Er is heel veel mogelijk. Onze wilsbeschikking opstellen is hiervoor een prima hulpmiddel. Hieronder is direct een digitaal exemplaar te downloaden.

Bekijk onze wilsbeschikking

 

Mijn wilsbeschikking

Kennismakingsgesprek

Op onze website is veel informatie te vinden. Maar heeft u nog vragen of heeft u advies nodig? Dan helpen wij u graag. Maak dan een afspraak voor een voorbespreking van uw uitvaart.

 

Afspraak voorbespreking

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel om contact met u op te nemen. Meer informatie kunt u nalezen in onze Privacy-verklaring.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Overlijden melden • 24 uur per dag:
088 1198 200

Neem gerust contact op wanneer u vragen heeft. Wij staan voor u klaar.

088 1198 200 info@vredehof.nl

Nieuws

Certificaten keurmerken verlengd
20-06-2024 / Wij zijn al enkele jaren de trotse bezitter van…
Lees verder
Uitbreiding rouwvervoer
19-06-2024 / We hebben er lang op moeten wachten, maar hij…
Lees verder

De juiste keuze

Wij zijn overtuigd van onze kwaliteit, maar we ondersteunen die overtuiging graag met een aantal keurmerken die we met trots voeren.