Wat kost een uitvaart

Wat kost een uitvaart?

“Wat kost een uitvaart? Een vraag die vaak aan ons wordt gesteld. Maar het is lastig daar een eenduidig antwoord op te geven. De kosten van een uitvaart zijn namelijk sterk afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Wilt u afscheid nemen met een groot gezelschap? of kiest u voor een afscheid in besloten kring? Ook de keus van de kist en bloemstukken speelt een rol. Daarnaast krijgt u te maken met de vaste kosten voor het verzorgen en regelen van de uitvaart, de begrafenis of de crematie. Het is dan ook heel verstandig om vooraf na te gaan wat u kwijt bent voor een uitvaart. U kunt geheel vrijblijvend een afspraak voor een voorregeling maken. Samen bespreken we dan al uw wensen en leggen we die ook vast. Tijdens de voorregeling kijken we samen naar de mogelijkheden en maakt u de keuzes die ú belangrijk vindt. Uw wensen leggen we vast en u ontvangt alvast een kostenopgave. Deze vormen de basis wanneer de uitvaart daadwerkelijk voorbereid wordt. Zodat het precies zo gaat zoals u wilde. Uiteraard zijn aan de voorbespreking geen kosten verbonden.
Een goed begin is om over uw wensen na te denken en deze vast te leggen in een wilsbeschikking.

Bekijk onze wilsbeschikking

Begraven of cremeren

De kosten van een uitvaart zijn bij een begrafenis meestal hoger dan bij een crematie. Dit heeft te maken met bijkomende grafkosten en toekomstig grafonderhoud. Grafkosten verschillen per gemeente. Ook de kosten van een grafsteen kunnen behoorlijk oplopen. Het is dan ook verstandig om u van te voren goed te oriënteren en eventueel informatie op te vragen.

Uitvaartkosten berekenen

Op het internet zijn verschillende rekentools te vinden om vooraf de uitvaartkosten te berekenen. Dit kan een indicatie geven, maar laat nooit het exacte bedrag zien. Om een realistisch en goed beeld te krijgen van de kosten van de uitvaart raden wij u aan een afspraak voor een voorregeling te maken. Samen met de uitvaartverzorger van Vredehof bespreekt u de mogelijkheden en maakt u de keuzes die ú belangrijk vindt. Uw wensen leggen we vast. Deze vormen de basis wanneer de uitvaart daadwerkelijk voorbereid wordt.  Zodat het precies zo gaat zoals u wilde. En u tijdig een goed beeld heeft van de kosten!

Adviesgesprek

Neemt u contact met mij op voor een persoonlijk, vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel om contact met u op te nemen. Meer informatie kunt u nalezen in onze Privacy-verklaring.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Overlijden melden • 24 uur per dag:
088 1198 200

Neem gerust contact op wanneer u vragen heeft. Wij staan voor u klaar.

088 1198 200 info@vredehof.nl

Nieuws

Certificaten keurmerken verlengd
20-06-2024 / Wij zijn al enkele jaren de trotse bezitter van…
Lees verder
Uitbreiding rouwvervoer
19-06-2024 / We hebben er lang op moeten wachten, maar hij…
Lees verder

De juiste keuze

Wij zijn overtuigd van onze kwaliteit, maar we ondersteunen die overtuiging graag met een aantal keurmerken die we met trots voeren.