Duurzame grafmonumenten

Hagens Natuursteen uit Almelo is aangesloten bij Circle Stone, een initiatief van GreenLeave.  Hieronder vindt u enkele duurzame mogelijkheden die Hagens Natuursteen adviseert.

Drentse zwerfstenen.
Hagens natuursteen kan voor u duurzame zwerfstenen verzorgen, deze zijn te bekijken in de showtuin van Hagens in Almelo. Zwerfkeien zijn allemaal hier gebracht tijdens de voorlaatste ijstijd, zo’n 150.000 jaar geleden. Deze kunnen voorzien worden van een inwendig gehakte inscriptie naturel van kleur.

Voordelen zijn: geen energie-intensieve processen voor winning en intensieve processen voor bewerking opschrift kan naturel gehakt worden dus geen schadelijk stoffen zo als verf of bronzen letters.

Hergebruik van een natuurstenen grafmonumenten Belgisch Hardsteen.
U kunt er voor kiezen om een bestaand monument opnieuw te hergebruiken,veelal van Belgisch Hardsteen. Vele bestaande graven worden geruimd waar door er bestaande grafmonumenten beschikbaar zijn deze kunnen door ons opnieuw worden hergebruikt er word een dun laagje van de bestaande steen afgeslepen waar door er een nieuwe tekst op kan worden gezet, U kunt er ook voor kiezen om de hele stenen opnieuw te laten polijsten of eventueel in zijn oorspronkelijk staat te laten met een nieuw opschrift wat het monument een authentieke uitstraling geeft veelal kan dit ook passen zijn om dat vele na bestaande kiezen met een uitvaart voor een geruimd bestaand graf waar door deze stenen passend zijn in de omgeving.

Voordelen zijn: er is weinig energie nodig voor het afslijpen van de bestaande tekst, Tevens worden de monument met gerecycled water afgeslepen door midden van een waterzuivering, geen nieuwe grondstofwinning en ver transport tevens is de aanschaf prijs veel lager dan een nieuw monument.

Houten grafmonument bijvoorbeeld een kruis, grafpaaltje of eigen ontwerp
Hagens natuursteen ontwerpt, vervaardigen en verzorgd de plaatsing van uw houten monument, zij hebben een bewuste keuze gemaakt voor Nederlands hout in verband met de beperkte kilometers die de grondstof dan hoeft te maken en de duidelijkheid over de herkomst van de grondstof wij kunnen het opschrift van de nabestaande naturel inwendig in graveren. Veelal wordt gebruik gemaakt van eiken hout onbehandeld.

Voordelen zijn : het is een hernieuwbare grondstof, is herbruikbaar, er is weinig energie nodig voor de winning en productie, is biologisch afbreekbaar, lichter dan steen daardoor minder brandstof voor vervoer en verplaatsing.

Duurzame Grafstenen Vredehof

 

Contactformulier Duurzame Uitvaart

Neem contact met mij op. Ik heb een vraag over de mogelijkheden om een uitvaart zo duurzaam mogelijk vorm te geven.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel om contact met u op te nemen. Meer informatie kunt u nalezen in onze Privacy-verklaring.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Overlijden melden • 24 uur per dag:
088 1198 200

Neem gerust contact op wanneer u vragen heeft. Wij staan voor u klaar.

088 1198 200 info@vredehof.nl

Nieuws

We wensen iedereen veel geluk en gezondheid in 2021.
Dat 2021 een beter jaar mag worden dan 2020. We wensen…
Lees verder
Donatie voor WensAmbulance Oost-Nederland
De WensAmbulance Oost-Nederland mocht 20 oktober jl een mooie cheque ontvangen…
Lees verder