Uitvaartsprekers

Het laatste hoofdstuk van het verhaal

De uitvaartspreker bepaalt in een voorgesprek samen met de familie de inhoud van de toespraak. Bij de keuze van de uitvaartspreker of begrafenisspreker kunt u uw wensen aangeven ten aanzien van de taal of het dialect. Steeds vaker zijn mensen op zoek naar niet religie gebonden, professionele uitvaartsprekers. Daarom heeft Vredehof “Declamo” opgericht. Declamo levert professionele sprekers die op verzoek van nabestaanden niet-kerkgebonden toespraken houden, bijvoorbeeld wanneer de familie geen toespraak houdt.

Declamo Uitvaartsprekers

De sprekers van Declamo zijn door hun achtergrond én hun levenservaring zeer geïnteresseerd in de mens. Zij lezen, verdiepen en scholen zich ten behoeve van hun werk als spreker bij uitvaarten. Het meest persoonlijk is als iemand uit eigen familie of vriendenkring een toespraak wil houden, maar het vinden van de juiste woorden is niet altijd gemakkelijk. Niet iedereen kan of wil dit.

De sprekers van Declamo kunnen de verhalen van de naasten verwerken tot een toespraak waarin de levensloop en kenmerken van de dierbare overledene geschetst wordt. De gedachten en gevoelens van de nabestaanden zullen daarin een plek krijgen. Ook voor een meer regisserende taak, bv.  indien er meerdere sprekers zijn kunnen zij ingeschakeld worden en/of hulp bieden bij het opstellen van een eigen verhaal. Daarnaast kunnen de wensen ten aanzien van man, vrouw, taal of dialect kenbaar worden gemaakt.

Declamo Fokkelien Reitsma
Fokkelien Reitsma, spreker bij Declamo

Gesprek bij leven

Ook kan het zijn dat er behoefte is om zelf invulling te geven aan een toespraak bij overlijden. Ook hierin kunnen de uitvaartsprekers van Declamo behulpzaam zijn. Middels een gesprek bij leven zal dan een en ander opgetekend worden en vervolgens door hen verwerkt tot een toespraak. De toespraak wordt vervolgens met betreffende besproken en vastgelegd. Declamo houdt deze toespraak in archief tot aan het moment van overlijden.
Bij uitvoering d.w.z. wanneer de uitvaart aanstaande is wordt opnieuw met de familie/nabestaanden een afspraak gemaakt om een en ander te actualiseren en de laatste notities/aanvullingen meegenomen en verwerkt voor de definitieve toespraak. Daarna zal de toespraak zoals afgesproken en zo mogelijk ook uitgesproken worden door de uitvaartspreker die een en ander heeft opgetekend.

Declamo is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar. Het werkgebied is Overijssel. De sprekers zijn binnen dit gebied ook beschikbaar voor uitvaarten die worden verzorgd andere uitvaartondernemingen.
Declamo hanteert voor de uitvaartsprekers vaste tarieven (exclusief reiskosten), inclusief een voorgesprek en het schrijven en houden van de toespraak. Kijk voor de tarieven op de website van Declamo.

 

Declamo Uitvaartsprekers

Contactformulier uitvaartsprekers

Neem contact met mij op. Ik maak graag een afspraak met een uitvaartspreker van Declamo.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel om contact met u op te nemen. Meer informatie kunt u nalezen in onze Privacy-verklaring.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Overlijden melden • 24 uur per dag:
088 1198 200

Neem gerust contact op wanneer u vragen heeft. Wij staan voor u klaar.

088 1198 200 info@vredehof.nl

Nieuws

Bereikbaarheid Uitvaartcentrum Almelo
In verband met wegwerkzaamheden aan de Willem de Clercqstraat is Uitvaartcentrum…
Lees verder
FC Twente gedenkplek Westerbegraafplaats
Op vrijdag 29 oktober was de officiële opening van de FC…
Lees verder

De juiste keuze

Wij zijn overtuigd van onze kwaliteit, maar we ondersteunen die overtuiging graag met een aantal keurmerken die we met trots voeren.