MVO

Ondernemen met ons hart

Vredehof werkt op een scharnierpunt in mensenlevens. In situaties waar basiszekerheden vaak weggeslagen worden. Dat vergt ondernemerschap met het hart. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor ons een logisch gevolg.

Een paar voorbeelden van ons hart voor de wereld om ons heen

  • Vredehof was in 2002 initiatiefnemer van de Stichting Centrum voor Uitvaartinformatie en participant van 2002 t/m december 2020. De Uitvaart Informatie Hulplijn was onderdeel van de SCU, Stichting Centrum voor Uitvaartinformatie. De SCU is in 2002 opgericht met het doel alle informatie rondom overlijden, uitvaart en nazorg te bundelen en breed beschikbaar te stellen. Aanleiding voor het initiatief was de ervaring van een aantal instellingen en organisaties dat er grote behoefte bestond aan één loket waar dergelijke informatie werd aangeboden. Voorheen was de informatie erg versnipperd, en moest men langs vele adressen om een antwoord te krijgen. De SCU bood daarvoor een oplossing. De stichting had geen winstoogmerk en werd ondersteund door een aantal participanten en Vrienden van de SCU.
    Dit initiatief is per 31 december 2020 gestopt.
  • Het Vredehof Donatiefonds helpt organisaties met bijdragen aan projecten rondom het levenseinde die anders niet gerealiseerd zouden kunnen worden.
  • Via lezingen geven we voorlichting aan bijvoorbeeld zorginstellingen, ouderenbonden, vrijwilligersorganisaties en nabestaanden.
  • Het ondersteunen van lokale initiatieven van vrijwilligersorganisaties, zoals bijvoorbeeld de SamendoenDag van het Rode Kruis Enschede en de nieuwjaarsreceptie van MS-patiëntenvereniging Twente.
  • Vredehof is één van de initiatiefnemers  van GreenLeave. De uitvaartondernemers achter GreenLeave willen op een praktische manier invulling geven aan duurzaamheid waar het gaat om de keuzes en vormgeving van de uitvaart. Vredehof heeft in dat kader ook zelf een duurzaam programma ontwikkeld, dat haar gehele bedrijfsvoering omvat.

Overlijden melden • 24 uur per dag:
088 1198 200

Neem gerust contact op wanneer u vragen heeft. Wij staan voor u klaar.

088 1198 200 info@vredehof.nl

Nieuws

Donatie voor Hospice Borne
13-11-2023 / Afgelopen donderdag was Pedro Swier op bezoek bij Hospice…
Lees verder
Een goed gesprek
09-10-2023 / We wensen je mooie herinneringen toe en een goed…
Lees verder

De juiste keuze

Wij zijn overtuigd van onze kwaliteit, maar we ondersteunen die overtuiging graag met een aantal keurmerken die we met trots voeren.