MVO

Ondernemen met ons hart

Vredehof werkt op een scharnierpunt in mensenlevens. In situaties waar basiszekerheden vaak weggeslagen worden. Dat vergt ondernemerschap met het hart. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor ons een logisch gevolg.

Een paar voorbeelden van ons hart voor de wereld om ons heen

  • Het Vredehof Donatiefonds helpt organisaties met bijdragen aan projecten rondom het levenseinde die anders niet gerealiseerd zouden kunnen worden.
  • Via lezingen geven we voorlichting aan bijvoorbeeld zorginstellingen, ouderenbonden, vrijwilligersorganisaties en nabestaanden.
  • Het ondersteunen van lokale initiatieven van vrijwilligersorganisaties, zoals bijvoorbeeld de SamendoenDag van het Rode Kruis Enschede en de voorjaarsbijeenkomst van MS-patiëntenvereniging Twente.
  • We ondersteunen het brillenproject van de Stichting Matamba in Tanzania. Gebruikte en oude brillen kunnen bij ons worden achtergelaten. Wij zorgen dat zij worden opgehaald. Nadat de brillen zijn schoongemaakt en de glazen zijn doorgemeten, gaan ze op transport naar Afrika waar zij ten goede komen aan de minderbedeelde bevolking aldaar.
  • Vredehof was in 2002 initiatiefnemer van de Stichting Centrum voor Uitvaartinformatie en participant van 2002 t/m december 2020. De Uitvaart Informatie Hulplijn was onderdeel van de SCU, Stichting Centrum voor Uitvaartinformatie. De SCU is in 2002 opgericht met het doel alle informatie rondom overlijden, uitvaart en nazorg te bundelen en breed beschikbaar te stellen. De stichting had geen winstoogmerk en werd ondersteund door een aantal participanten en Vrienden van de SCU.
    Dit initiatief is per 31 december 2020 gestopt.
  • Via sponsoring ondersteunen wij verschillende lokale en regionale initiatieven en verenigingen in het werkgebied van Vredehof. Enkele voorbeelden hiervan zijn de sponsorsamenwerkingen met FC Twente, Heracles, Go Ahead Eagles en de Military in Boekelo. Maar daarnaast ondersteunen wij ook meerdere kleinere activiteiten en verenigingen. Vaak is een medewerker van Vredehof actief bij de betreffende vereniging betrokken.
  • Vredehof is één van de initiatiefnemers  van GreenLeave. De uitvaartondernemers achter GreenLeave willen op een praktische manier invulling geven aan duurzaamheid waar het gaat om de keuzes en vormgeving van de uitvaart. Vredehof heeft in dat kader ook zelf een duurzaam programma ontwikkeld, dat haar gehele bedrijfsvoering omvat.

 

Overlijden melden • 24 uur per dag:
088 1198 200

Neem gerust contact op wanneer u vragen heeft. Wij staan voor u klaar.

088 1198 200 info@vredehof.nl

Nieuws

Certificaten keurmerken verlengd
20-06-2024 / Wij zijn al enkele jaren de trotse bezitter van…
Lees verder
Uitbreiding rouwvervoer
19-06-2024 / We hebben er lang op moeten wachten, maar hij…
Lees verder

De juiste keuze

Wij zijn overtuigd van onze kwaliteit, maar we ondersteunen die overtuiging graag met een aantal keurmerken die we met trots voeren.