Vredehof Donatiefonds

Wij helpen u helpen

Het Vredehof Donatiefonds helpt organisaties helpen. Het fonds verstrekt donaties aan organisaties die zich bezighouden met de laatste levensfase en het overlijden van mensen. Jaarlijks wordt een maximaal te doneren bedrag vastgesteld waarvoor een beperkt aantal projecten of initiatieven in aanmerking komt. Het Vredehof Donatiefonds beoordeelt jaarlijks wie voor een toekenning in aanmerking komt, aan de hand van een reglement en een ingevuld aanvraagformulier. Omdat Vredehof sterk geworteld is in Twente en Salland worden ook voornamelijk initiatieven uit deze regio ondersteund.

Voorwaarden voor donatie

Donaties moeten passen binnen de doelstelling van het Vredehof Donatiefonds

 • De organisaties aan wie donaties worden gedaan dienen:
  – vooralsnog gevestigd of werkzaam te zijn in het werkgebied van Vredehof Uitvaartverzorging (Twente en Salland)
  – ingebed te zijn in de samenleving en
  – een maatschappelijk draagvlak te hebben
 • Er worden geen donaties gedaan aan privé personen
 • De aanvragende organisatie dient de ANBI status te voeren waarbij 90% van haar inzet gericht dient te zijn op het algemeen belang. Meer informatie op www.goededoelen.nl en www.anbi.nl/anbi-register-belastingdienst/

Meer weten?
Download hier het Reglement en het Aanvraagformulier.

Of neem contact op met Pedro Swier of met Miriam Leussink via telefoonnummer 088 – 1198 200 of via het contactformulier onder aan de pagina.

Stichting Twentse Fondsen

Het Vredehof Donatiefonds is deelnemer aan het initiatief Stichting Twentse Fondsen.
In Twente zijn tientallen charitatieve fondsen actief die zich richten op maatschappelijke doelen, internationale hulp, sport en recreatie, kunst en cultuur, gezondheidszorg, milieu, natuurbehoud en dierenbescherming, kerk en levensbeschouwing of onderwijs en onderzoek. Deze fondsen zijn vaak ontstaan uit nalatenschappen van betrokken families of bedrijven. Ze hebben alle een eigen doelstelling, maar hebben één ding gemeen: actieve, betrokken burgers en organisaties waar mogelijk helpen met een financiële bijdrage.
De praktijk wijst echter uit dat de fondsen niet altijd goed gevonden worden en dat de fondsen dus niet effectief worden ingezet bij de realisatie van maatschappelijke projecten. Geld blijft op de plank liggen; dat is jammer en ongewenst. Om samen de fondsen in Twente beter vindbaar te maken, is de Stichting Twentse Fondsen opgericht die de website gaat beheren. Zij wil ook informatie-uitwisseling en cofinanciering bevorderen. Stichting Donatie Fonds Vredehof is deelnemer aan dit mooie initiatief.

Klik hier voor meer informatie over de Stichting Twentse Fondsen.

Contactformulier

Vredehof Donatiefonds

 • Wij gebruiken deze gegevens enkel om contact met u op te nemen. Meer informatie kunt u nalezen in onze Privacy-verklaring.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Overlijden melden • 24 uur per dag:
088 1198 200

Neem gerust contact op wanneer u vragen heeft. Wij staan voor u klaar.

088 1198 200 info@vredehof.nl

Nieuws

Donatie voor Hospice Almelo
25-04-2024 / Afgelopen woensdag was de laatste cursusdag voor de vrijwilligers…
Lees verder
Warm hart voor Ronald McDonald Huiskamer
27-03-2024 / Op donderdagochtend 21 maart waren wij in ons Uitvaartcentrum…
Lees verder

De juiste keuze

Wij zijn overtuigd van onze kwaliteit, maar we ondersteunen die overtuiging graag met een aantal keurmerken die we met trots voeren.