Wateropbaren

Wateropbaren

Wateropbaren is een manier van opbaren om overleden pasgeborenen mooi te houden tot de begrafenis of crematie. Het kan gebeuren dat bij pasgeboren overleden kinderen de huid gaat verkleuren. Omdat de botjes nog niet heel stevig zijn kan het kindje ook wat vervormen. De watermethode is hier een mooie oplossing voor. Het kindje wordt na geboorte in het water (terug) gelegd. De huid wordt lichter van kleur en de baby neemt een ontspannen houding aan. Het kindje is ook makkelijk aan te raken of zelfs vast te houden door het even uit het water te halen. Voor het rouwproces kan dit erg belangrijk zijn.

Onze medewerkers kunnen u over deze methode alle benodigde informatie geven. Vraag er gerust om.

Daarnaast verwijzen we u graag door naar de website De Watermethode van Ilona Tiemens-van Putten. Zij is ervaringsdeskundige en arts, samen met twee vakgenoten heeft zij de methode van wateropbaring geïntroduceerd.

Wateropbaring

Wij hebben een vraag over wateropbaring

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel om contact met u op te nemen. Meer informatie kunt u nalezen in onze Privacy-verklaring.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Overlijden melden • 24 uur per dag:
088 1198 200

Neem gerust contact op wanneer u vragen heeft. Wij staan voor u klaar.

088 1198 200 info@vredehof.nl

Nieuws

Donatie voor Hospice Borne
13-11-2023 / Afgelopen donderdag was Pedro Swier op bezoek bij Hospice…
Lees verder
Een goed gesprek
09-10-2023 / We wensen je mooie herinneringen toe en een goed…
Lees verder

De juiste keuze

Wij zijn overtuigd van onze kwaliteit, maar we ondersteunen die overtuiging graag met een aantal keurmerken die we met trots voeren.