Opbaren en verzorgen

Die laatste waardevolle momenten

De manier en de plaats van opbaren en verzorgen van de overledene is van wezenlijk belang voor een mooi en waardig afscheid. U kunt kiezen voor een thuisopbaring, een opbaring in het uitvaartcentrum of een combinatie van beide. Veel uitvaartcentra beschikken over 24-uurs familiekamers waar u op ieder moment van de dag terecht kunt. u kunt hier, net als thuis, ook bezoek ontvangen. Ook kunt u de kamer een heel eigen karakter geven door foto’s, muziek, tekeningen en andere persoonlijke items te plaatsen.
In overleg is ook een andere locatie bespreekbaar. De verzorging van de overledene gebeurt in nauwe samenspraak met de nabestaanden. Indien gewenst kunnen de naasten helpen met de laatste zorg.

Opbaren in een 24-uurs familiekamer

Thuis opbaring

Ook als nabestaanden kiezen voor een thuisopbaring is het vanzelfsprekend dat Vredehof een deel van de zorg overneemt. Er wordt gezorgd voor zaken als koeling thuis, airconditioning als dat nodig is en de dagelijkse controle van de overledene. Ook zullen afspraken gemaakt worden over de wijze waarop de condoleance zal plaatsvinden, dit kan thuis of op een nader te bepalen locatie zoals bijvoorbeeld een aula.

Lichte balseming of thanatopraxie

Vanaf januari 2010 is het mogelijk om in Nederland een lichte vorm van balseming toe te passen, thanatopraxie genaamd. Vredehof Uitvaartverzorging is landelijk één van de weinige uitvaartondernemingen die zelf een gediplomeerd thanatopracteur in dienst heeft. Thanatopraxie zorgt ervoor dat nabestaanden op een waardige manier afscheid kunnen nemen. Uw uitvaartleider is op de hoogte van alle voor- en nadelen van thanatopraxie. Vraag er gerust naar.

Contactformulier opbaren en verzorgen

Neem contact met mij op. Ik heb een vraag over het opbaren en verzorgen van een overledene.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel om contact met u op te nemen. Meer informatie kunt u nalezen in onze Privacy-verklaring.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Overlijden melden • 24 uur per dag:
088 1198 200

Neem gerust contact op wanneer u vragen heeft. Wij staan voor u klaar.

088 1198 200 info@vredehof.nl

Nieuws

Certificaten keurmerken verlengd
20-06-2024 / Wij zijn al enkele jaren de trotse bezitter van…
Lees verder
Uitbreiding rouwvervoer
19-06-2024 / We hebben er lang op moeten wachten, maar hij…
Lees verder

De juiste keuze

Wij zijn overtuigd van onze kwaliteit, maar we ondersteunen die overtuiging graag met een aantal keurmerken die we met trots voeren.