Begraven of cremeren

Begrafenis in Twente, Salland en de Achterhoek

Het maken van een keus voor een begrafenis of een crematie is een hele persoonlijke. In Twente, Salland en de Achterhoek zijn veel verschillende begraafplaatsen te vinden, van gemeentelijke begraafplaatsen tot begraafplaatsen met een religieuze achtergrond. De kosten voor een begrafenis liggen over het algemeen hoger dan de kosten voor een crematie. Voor nabestaanden kan het echter fijn en troostgevend zijn om de mogelijkheid te hebben de overledene te bezoeken en om een plek te hebben om te rouwen.

vredehof uitvaart begraven cremeren

Duurzaam begraven

Speelt duurzaamheid een rol bij de beslissing? Uit onderzoek is gebleken dat begraven de grootste impact op de natuur heeft, gevolgd door cremeren. Wilt u hier meer over weten, kijk dan op de website van GreenLeave. Maar ook bij begraven kunt u duurzame keuzes maken. Denk hierbij aan de soort kist en het materiaal van de grafsteen.
Daarnaast is er de mogelijkheid van begraven in de natuur. Natuurbegraven neemt zelfs toe in populariteit. De redenen om te kiezen voor een laatste rustplek in de natuur zijn divers. Voor een natuurliefhebber kan dit een heel mooi persoonlijk afscheid zijn.

Vastleggen

Het is in ieder geval verstandig om vooraf vast te leggen of u kiest voor een begrafenis of crematie. Ook is het vaak mogelijk om vooraf een plek op een begraafplaats te reserveren. Dit geeft uw nabestaanden rust op een moeilijk moment. Uw keuze voor begraven of cremeren kunt u vastleggen in een wilsbeschikking en eventueel doorgeven aan de uitvaartleider tijdens de voorbespreking.

Informatie over begraafplaatsen kunt u in veel gevallen vinden op de gemeentelijke websites, bijvoorbeeld:

Meer informatie over begraven of cremeren?

Heeft u vragen over begraven of cremeren? Op onderstaande pagina’s vindt u meer informatie over cremeren of begraven:

Begraven en cremeren

Neemt u contact met mij op. ik heb een vraag over begraven en/of cremeren.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel om contact met u op te nemen. Meer informatie kunt u nalezen in onze Privacy-verklaring.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Overlijden melden • 24 uur per dag:
088 1198 200

Neem gerust contact op wanneer u vragen heeft. Wij staan voor u klaar.

088 1198 200 info@vredehof.nl

Nieuws

Bereikbaarheid Uitvaartcentrum Almelo
In verband met wegwerkzaamheden aan de Willem de Clercqstraat is Uitvaartcentrum…
Lees verder
FC Twente gedenkplek Westerbegraafplaats
Op vrijdag 29 oktober was de officiële opening van de FC…
Lees verder

De juiste keuze

Wij zijn overtuigd van onze kwaliteit, maar we ondersteunen die overtuiging graag met een aantal keurmerken die we met trots voeren.