Bel bij overlijden: 088 1198 200

menu

Bel bij overlijden

088 1198 200

Home Vooraf regelen Begraven of cremeren

Begraven of cremeren

 

Begrafenis in Twente, Salland en de Achterhoek

Het maken van een keus voor een begrafenis of een crematie is een hele persoonlijke. In Twente, Salland en de Achterhoek zijn veel verschillende begraafplaatsen te vinden, van gemeentelijke begraafplaatsen tot begraafplaatsen met een religieuze achtergrond. De kosten voor een begrafenis liggen over het algemeen hoger dan de kosten voor een crematie. Voor nabestaanden kan het echter fijn en troostgevend zijn om de mogelijkheid te hebben de overledene te bezoeken en om een plek te hebben om te rouwen.

Duurzaam begraven

Speelt duurzaamheid een rol bij de beslissing? Uit onderzoek is gebleken dat begraven de grootste impact op de natuur heeft, gevolgd door cremeren. Wilt u hier meer over weten, kijk dan op de website van GreenLeave. Maar ook bij begraven kunt u duurzame keuzes maken. Denk hierbij aan de soort kist en het materiaal van de grafsteen.

Vastleggen

Het is in ieder geval verstandig om vooraf vast te leggen of u kiest voor een begrafenis of crematie. Ook is het vaak mogelijk om vooraf een plek op een begraafplaats te reserveren. Dit geeft uw nabestaanden rust op een moeilijk moment. Uw keuze voor begraven of cremeren kunt u vastleggen in een wilsbeschikking en eventueel doorgeven aan de uitvaartleider tijdens de voorbespreking.

Informatie over begraafplaatsen kunt u in veel gevallen vinden op de gemeentelijke websites, bijvoorbeeld:
Begraven in Almelo
Begraafplaatsen Gemeente Enschede
Begraafplaatsen Gemeente Deventer

Vredehof is initiatiefnemer van de Stichting Centrum voor Uitvaartinformatie. De Uitvaart Informatie Hulplijn is 24 uur per dag kosteloos beschikbaar voor al uw vragen, ook met vragen over begraven of cremeren kunt u hier terecht. Bel gratis 0800 – 4444 000 of bezoek www.uitvaartinformatiehulplijn.nl

UIH-Logo2 - bel gratis