Wilsverklaring

Wat is een wilsverklaring

Een wilsverklaring is een document waarin staat wat uw wensen zijn rondom uw eigen behandeling of levenseinde. Deze verklaring wordt gebruikt als u zelf geen beslissingen meer kunt nemen. Bijvoorbeeld wanneer u in een coma ligt of een zwaar ongeluk krijgt waardoor u niet meer kunt praten of op een andere manier kunt overleggen met uw arts. Met een wilsverklaring laat u anderen weten wat uw behandelwensen zijn. Meer informatie over een Wilsverklaring is te vinden op de website Thuisarts.nl en op de website van de Patiëntenfederatie Nederland. Hier leest u ook wat verschil is tussen een Wilsverklaring en een Levenstestament.

Informatie over het Levenstestament vindt u ook in het blog Wilsonbekwaam? Een levenstestament bespaart je een hoop gedoe’ van Notaris Dinand ter Braak.

Wilsbeschikking

In een Wilsbeschikking legt u uw laatste wensen rond uw overlijden en de uitvaart vast. Voor uw nabestaanden is het fijn wanneer u zaken heeft vastgelegd, maar zeker ook voor uw eigen gemoedsrust. Meer informatie en een download vindt u op de pagina Vooraf regelen – Wilsbeschikking.

Wilsbeschikking

Overlijden melden • 24 uur per dag:
088 1198 200

Neem gerust contact op wanneer u vragen heeft. Wij staan voor u klaar.

088 1198 200 info@vredehof.nl

Nieuws

Donatie voor Hospice Borne
13-11-2023 / Afgelopen donderdag was Pedro Swier op bezoek bij Hospice…
Lees verder
Een goed gesprek
09-10-2023 / We wensen je mooie herinneringen toe en een goed…
Lees verder

De juiste keuze

Wij zijn overtuigd van onze kwaliteit, maar we ondersteunen die overtuiging graag met een aantal keurmerken die we met trots voeren.