Donatie voor project 1Twente en DementieTwente

27-06-2023 / Mede door een donatie van het Vredehof Donatiefonds liggen er in september van dit jaar in Twente 6000 bijzondere placemats op de eettafels van ouderen in zorg- en welzijnsinstellingen en bij locaties waar dagbesteding wordt aangeboden in Twente. Daarmee komt een grote wens uit van Adrie Hemmink, een van de bedenkers van de placemat. En dat geldt ook voor een groepje mensen om haar heen die ze enthousiasmeerde en die meewerken aan de totstandkoming ervan. Een van hen is Loes Heerts, ketenregisseur bij Dementie Twente. Met haar koos Adrie voor de maand september omdat het dan de maand van dementie is met op 21 september Wereld Alzheimer Dag. Een dag om aandacht te vestigen op Alzheimer en alle andere vormen van dementie die ervoor zorgen dat de hersenen niet meer naar behoren werken.

Elke placemat met als titel ’n stukske twente’, is aan beide kanten bedrukt en bevat een goeddoordachte verzameling van aantrekkelijke onderwerpen. Het dikke papier met mooie foto’s en teksten in Nederlands en Twents, krijgt een afneembare beschermlaag. Daardoor hebben de placemats een hoog ‘bewaargehalte’. De foto’s halen herinneringen naar boven bij mensen met dementie en is dan ook een mooie aanleiding om in  gesprek te gaan met elkaar.” En, het tovert een glimlach op ieders gezicht”, zegt Adrie Hemmink nog.

Door de mooie bijdrage van € 6.000 uit het Vredehof Donatiefonds kan het project in het najaar van start gaan. Pedro Swier, Algemeen Directeur van Vredehof: “Deze donatie past heel mooi bij het maatschappelijke beleid van Vredehof, in 2022 mochten wij het certificaat Dementievriendelijke organisatie immers ook in ontvangst nemen”.

Meer informatie over dit bijzondere project is te lezen in het Vredehof Periodiek van juni 2023, in het interview met Adrie Hemmink en Loes Heerts.

< Alle nieuwsberichten
Overlijden melden • 24 uur per dag:
088 1198 200

Neem gerust contact op wanneer u vragen heeft. Wij staan voor u klaar.

088 1198 200 info@vredehof.nl

Nieuws

Certificaten keurmerken verlengd
20-06-2024 / Wij zijn al enkele jaren de trotse bezitter van…
Lees verder
Uitbreiding rouwvervoer
19-06-2024 / We hebben er lang op moeten wachten, maar hij…
Lees verder

De juiste keuze

Wij zijn overtuigd van onze kwaliteit, maar we ondersteunen die overtuiging graag met een aantal keurmerken die we met trots voeren.