Donatie voor Hospice Almelo

25-04-2024 / Afgelopen woensdag was de laatste cursusdag voor de vrijwilligers van het Hospice Almelo. Zij hebben daarmee de basistraining van het VPTZ afgerond. De cursisten ontvingen hierbij een certificaat. Voor de coördinatoren van het Hospice was deze laatste dag een goed moment voor de ontvangst van een mooie cheque. Het Vredehof Donatiefonds maakte deze cursus namelijk mogelijk door een bijdrage van € 2.000,– en door het beschikbaar stellen van de koffiekamer van Uitvaartcentrum Almelo als trainingslocatie.

Marijke van Heeswijk, voorzitter van het hospice zegt heel blij te zijn met deze donatie. Deze verplichte training is belangrijk, de aankomende vrijwilligers krijgen hiermee de benodigde bagage om in het hospice aan de slag te kunnen. Ze leren o.a. hoe het gesprek aan te gaan met gasten/cliënten en hun naasten en hoe samen te werken met de collega vrijwilligers en de zorg, maar ook hoe ze om kunnen gaan met rouw en verlies.
Hospice Almelo is een bijna-thuis-huis, de speciaal opgeleide vrijwilligers geven samen met de verpleegkundigen van ZorgAccent en eventueel samen met de naasten,  warme en professionele zorg.

Het Vredehof Donatiefonds helpt organisaties helpen. Het fonds verstrekt donaties aan organisaties die zich bezighouden met de laatste levensfase en het overlijden van mensen. Meer informatie over Vredehof en het Vredehof Donatiefonds is te vinden op www.vredehof.nl

Op de foto Pedro Swier (Algemeen Directeur Vredehof), coördinator Elise Meenderink, voorzitter Marijke van Heeswijk, de cursisten van Hospice Leendert Vriel Almelo en de trainer Ronald Alferink van Nu-z11.

< Alle nieuwsberichten
Overlijden melden • 24 uur per dag:
088 1198 200

Neem gerust contact op wanneer u vragen heeft. Wij staan voor u klaar.

088 1198 200 info@vredehof.nl

Nieuws

Vacature HR Adviseur
29-04-2024 / Ben jij klaar voor een prachtige HR uitdaging? Wij…
Lees verder
Donatie voor Hospice Almelo
25-04-2024 / Afgelopen woensdag was de laatste cursusdag voor de vrijwilligers…
Lees verder

De juiste keuze

Wij zijn overtuigd van onze kwaliteit, maar we ondersteunen die overtuiging graag met een aantal keurmerken die we met trots voeren.