Bel bij overlijden: 088 1198 200

menu

Bel bij overlijden

088 1198 200

Home Nieuws Wereldlichtjesdag Enschede

Nieuwsoverzicht

Wereldlichtjesdag Enschede

Op 10 december is het Wereldlichtjesdag. Op deze dag steken mensen over de hele wereld om 19 uur een kaarsje aan voor kinderen die worden gemist. Zo ontstaat een lint van licht en zetten we deze kinderen even in het licht.
.
Een kaarsje branden kan thuis of tijdens één van de herdenkingen in de regio. De Enschedese herdenking vindt plaats in het Uitvaartcentrum Enschede aan de Wethouder Beversstraat 104. “Iedereen die stil wil staan bij het gemis van een kind is deze avond welkom”, “Ook broers en zussen, grootouders, vrienden en buren. En we herdenken alle kinderen. Kinderen die niet eens de kans kregen voor de eerste ademhaling tot volwassen kinderen. Samen delen we het gemis en koesteren de herinnering.”
.
Om 18.30 uur gaan de deuren van Uitvaartcentrum Enschede open. De herdenking begint om 18.45 uur en om 19.00 uur gaat de eerste kaars aan. De avond wordt ingevuld met woorden en (live)muziek. Na de herdenking staat er koffie, thee en ranja klaar met wat lekkers.
.
De herdenking wordt voor de 5e keer georganiseerd door Bianca Fabricius (Afscheid met Gevoel) en Miranda Smit-van Keulen (Kunst van Herinnering) en wordt mede mogelijk gemaakt door Vredehof Uitvaartverzorging.
.
U kunt zich voor deze herdenking aanmelden via de website www.wereldlichtjesdagenschede.nl of
telefonisch bij Bianca Fabricius 06 – 4297 0990.
.
Alle nieuwsberichten