Ook troostproducten voor Hospice De Winde in Deventer

Na het Hospice Enschede en Hospice Reggestroom in Rijssen was het op 12 juli jl. tijd voor het Hospice DeWinde in Deventer om de troostproducten in ontvangst te mogen nemen. Margreet Spierings van Hospice De Winde kreeg het troostpakket overhandigd door Pedro Swier, Algemeen Directeur Vredehof en vertegenwoordiger van het Vredehof Donatie Fonds en Els Schaap, uitvaartleider bij Roelofs Uitvaartverzorging, onderdeel van Vredehof.

Het pakket voor hospice De Winde bestaat uit een kussen voor de waakkoffer, pakjes zakdoeken met de afbeeldingen van giraf Miek en vlinder Missie en de bijbehorende uitleg, de ondersteunende verhalen en knutsel- en kleurplaten.

Kinderen die in een hospice opa, oma, vader of moeder bezoeken, gaan een moeilijke tijd door. Een dierbare naaste komt op korte termijn te overlijden. Een dergelijke ervaring kan kinderen bang, boos of verdrietig maken. Om deze kinderen in het hospice te kunnen ondersteunen heeft Miranda Smit-van Keulen met haar Moppie-Kussens met Karakter een uniek troostconcept ontwikkeld. Speciaal voor kinderen heeft zij vier Moppie-Maatjes ontworpen, vlinder Missie, giraf Miek, Olifant Molle en Draak Mexa. Deze karakters staan afgebeeld op vier kussens welke worden ondersteund door een pedagogisch plan, verhalen en bijbehorende knutsel- en kleurplaten. De ervaring leert dat de Moppie-Kussens met Karakter ondersteuning biedt, wanneer het kind daar behoefte aan heeft en helpt om zijn of haar emoties ermee delen. Voor de financiering van dit unieke project vond ze direct een enthousiaste partner in Vredehof die speciaal voor de Hospices in haar werkgebied de benodigde gelden beschikbaar stelde vanuit het Vredehof Donatie Fonds.

< Alle nieuwsberichten
Overlijden melden • 24 uur per dag:
088 1198 200

Neem gerust contact op wanneer u vragen heeft. Wij staan voor u klaar.

088 1198 200 info@vredehof.nl

Nieuws

Donatie voor Hospice Borne
13-11-2023 / Afgelopen donderdag was Pedro Swier op bezoek bij Hospice…
Lees verder
Een goed gesprek
09-10-2023 / We wensen je mooie herinneringen toe en een goed…
Lees verder

De juiste keuze

Wij zijn overtuigd van onze kwaliteit, maar we ondersteunen die overtuiging graag met een aantal keurmerken die we met trots voeren.