Bel bij overlijden: 088 1198 200

menu

Bel bij overlijden

088 1198 200

Home Nieuws Lezing ‘Wat iedereen moet weten over euthanasie’

Nieuwsoverzicht

Lezing ‘Wat iedereen moet weten over euthanasie’

VOL! De lezing ‘Wat iedereen moet weten over euthanasie’ op 11 februari a.s. is VOL!
Er zijn geen stoelen meer beschikbaar.

In het kader van 150 jaar Vredehof organiseren wij op 11 februari a.s., tijdens de Week van de Euthanasie, een lezing met de titel ‘Wat iedereen moet weten over euthanasie’. Euthanasie staat al vele jaren volop in de belangstelling. Dat geldt zeker sinds in 2002 de ‘Euthanasiewet’ van kracht is gegaan. Toch zijn er ook veel onduidelijkheden. Wanneer kom je voor euthanasie in aanmerking? Wat is de waarde van een euthanasieverklaring? Wie bepaalt wanneer een patiënt ‘ondraaglijk en uitzichtloos’ lijdt? En hoe verhoudt euthanasie zich tot die andere behandeling waarover ook regelmatig gesproken wordt: palliatieve sedatie.

De lezing wordt gehouden op maandagavond 11 februari a.s. van 19.30 tot 21.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur) in Uitvaartcentrum Enschede aan de Weth. Beversstraat 104 in Enschede en wordt verzorgd door Rob Bruntink.
[Rob Bruntink is expert op het gebied van het levenseinde. Hij schrijft als journalist al ruim twintig jaar over palliatieve zorg, euthanasie en hospicezorg. Hij werkte onder meer als vrijwilliger in een hospice. Daarnaast heeft hij een eigen communicatiebureau (Bureau MORBidee), dat gericht is op het ‘praten over de dood’.]

Heeft u belangstelling om deze informatieve avond bij te wonen? Meldt u zich dan aan via o.v.v. Lezing euthanasie en uw naam. U ontvangt een bevestiging. Het aantal stoelen is beperkt, vol is vol.

Graag tot ziens op maandag 11 februari a.s.

Alle nieuwsberichten