Informatie Corona

Gezien de ontwikkelingen rond het coronavirus hebben wij uiteraard ook onze maatregelen getroffen. Wij hebben besloten om activiteiten georganiseerd vanuit Vredehof, zoals de herdenkingsdiensten, voorlopig niet door te laten gaan.

Onze medewerkers houden zich verder aan de instructies zoals gedeeld door de BGNU (Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen), onze eigen Arbodienst en volgen uiteraard ook de informatie en updates zoals gedeeld door de RIVM.

Update: Persconferentie dinsdag 20 april 2021:

Het is fijn om te mogen melden dat uit de persconferentie van 20 april jl. versoepelingen werden aangekondigd:

 • Met ingang van 28 april vervalt de avondklok. Die loopt af op 28 april om 04.30 uur in de ochtend.
 • Het advies voor thuisbezoek wordt aangepast: m.i.v. 28 april a.s. mag men maximaal twee mensen per dag thuis ontvangen.
 • Voor uitvaartplechtigheden geldt dat er m.i.v. 28 april a.s. maximaal 100 bezoekers  zijn toegestaan, inclusief kinderen t/m 12 jaar. Voor onze uitvaartcentra geldt nog steeds een maximumaantal van 30 bezoekers, dit i.v.m. de verplichte 1,5 meter afstand. 
 • Conform de richtlijnen van de Veiligheidsregio Twente organiseren wij, tot nadere berichtgeving, in principe geen openbare condoleances in al onze vestigingen.
 • Erehagen bij uitvaarten zijn niet meer toegestaan in verband met de regels met betrekking tot de groepsgrootte buiten.
 • Van de aanwezigen wordt gevraagd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar te nemen.
 • Wij komen bij u thuis voor het bespreken van de uitvaart maar alleen na de bevestiging dat iedereen gezond is en er voldoende afstand gegarandeerd kan worden met de inachtneming van de overheidsrichtlijnen (max. 2 genodigde per dag). Bij voorkeur maken wij een afspraak in ons Uitvaartcentrum.
  Ook buiten onze vestigingen houden wij ons aan de 1,5 m richtlijn.
 • Uitvaartcentrum Enschede, Uitvaartcentrum Almelo en Uitvaartcentrum de Borgh in Goor zijn geschikt voor het organiseren van een drive-through condoleance.
 • Indien gewenst bespreken wij de uitvaarten telefonisch, bij voorkeur via Coligo Meetings , via Facetime of Teams.
 • Horeca bij de uitvaart: Wij vragen aan bezoekers bij een afscheid, waarbij een hapje en of drankje wordt geserveerd, contactgegevens achter te laten. Deze gegevens zijn t.b.v de GGD voor eventueel bron en contactonderzoek. Deze contactgegevens geven wij alleen door wanneer wij benaderd worden door de GGD in verband met een mogelijke coronabesmetting tijdens de uitvaart. Bij geen gebruik worden zij na 14 dagen vernietigd. Zie ook de informatie hierover bij de Branche organisatie BGNU
 • In onze rouwauto’s is het gebruik van een eigen mondkapje verplicht.
 • Wij verzoeken alle bezoekers aan onze uitvaartcentra om bij een uitvaart – en met name tijdens verplaatsingen in ons gebouw – een mondkapje te dragen
 • 1e-graads familieleden, die positief op corona zijn getest maar geen klachten hebben, mogen bij de plechtigheid aanwezig zijn, maar met een chirurgisch mondneusmasker. De bezoeker zorgt zelf voor het correcte masker.
 • 1e- en 2e-graads familieleden (zonder klachten) uit oranje gebieden en uit quarantaine mogen wij toelaten mits zij een medisch mondmasker dragen. De bezoeker zorgt ook hier zelf voor het correcte masker.

Gezien alle ontwikkelingen verwachten wij ook de komende tijd opnieuw nog wel wijzigingen in de richtlijnen en adviezen.

Kijk dan ook regelmatig op onze website of laat u informeren door uw uitvaartleider.

Wij vertrouwen op uw begrip.

Informatie voor medewerkers in de zorg is te vinden op op onze zakelijke pagina: Informatie coronavirus COVID-19

 

< Alle nieuwsberichten
Overlijden melden • 24 uur per dag:
088 1198 200

Neem gerust contact op wanneer u vragen heeft. Wij staan voor u klaar.

088 1198 200 info@vredehof.nl

Nieuws

Enschedese begraafplaats krijgt speciaal urnenveld voor FC Twente-fans
Met de rouwauto langs het stadion, uitgestrooid worden in de Grolsch…
Lees verder
Wij zoeken versterking
DE VACATURES ZIJN GESLOTEN. --- Voor ons team regio Salland zijn…
Lees verder

De juiste keuze

Wij zijn overtuigd van onze kwaliteit, maar we ondersteunen die overtuiging graag met een aantal keurmerken die we met trots voeren.