Informatie Corona

Gezien de ontwikkelingen rond het coronavirus hebben wij uiteraard ook onze maatregelen getroffen. Wij hebben besloten om activiteiten georganiseerd vanuit Vredehof, zoals de herdenkingsdiensten, voorlopig niet door te laten gaan.

Onze medewerkers houden zich verder aan de instructies zoals gedeeld door de BGNU (Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen), onze eigen Arbodienst en volgen uiteraard ook de informatie en updates zoals gedeeld door de RIVM.

Update: Maatregelen m.i.v. 26 juni 2021

Met ingang van zaterdag 26 juni 2021 versoepelen de coronamaatregelen verder. Voor uitvaarten betekent dat onder andere, dat het absolute maximum van 100 gasten bij een uitvaart vervalt.

Anderhalve meter afstand bepalend voor maximum aantal gasten
Sinds eind april mochten bij uitvaartplechtigheden maximaal 100 gasten ontvangen worden. Dat absolute maximum vervalt per 26 juni 2021. Er mag dan altijd 100 procent van de capaciteit op 1,5 meter afstand gebruikt worden. Uiteraard is het aan de locaties waar de uitvaart plaatsvindt om te bepalen hoeveel mensen zij toelaten.

Uitvaartcentra Vredehof
De registratie en gezondheidscheck op grond van de tijdelijke wet maatregelen Covid-19 is per 26 juni niet meer verplicht. Wel moeten bezoekers van een uitvaart nog steeds 1,5 meter afstand (kunnen) houden. Voor onze uitvaartcentra geldt dat er maximaal 50 mensen binnen mogen zijn zonder mondkapje. Bij meer dan 50 bezoekers in het uitvaartcentrum blijft het mondkapje verplicht!

Afstand houden en vaste zitplaats
De basisregels blijven gelden. Het blijft dus belangrijk dat gasten bij uitvaarten onderling 1,5 meter afstand houden en het systeem waarbij iedereen een vaste zitplek heeft, blijft gelden.

Mondkapjes
De mondkapjesplicht vervalt mits de anderhalve meter afstand bewaard wordt. Daar waar de 1,5 meter afstand niet bewaard kan worden, blijft de mondkapjesplicht gelden.

Beperking thuisbezoek vervalt
Vanaf zaterdag 26 juni geldt er geen beperkingen meer van het aantal bezoekers dat thuis ontvangen mag worden. Maar het blijft belangrijk als bezoeker anderhalve meter afstand te houden.

Het is een goed teken dat de coronamaatregelen versoepelen, maar corona is nog niet verslagen. Er blijven mutanten opduiken waarvan het maar de vraag is, hoe goed de nu gebruikte vaccins ertegen beschermen. Kortom: het is en blijft belangrijk om de basisregels – afstand houden, handen wassen, laten testen, mondkapje dragen – te blijven volgen en wij verzoeken de nabestaanden en bezoekers aan onze uitvaartcentra om dat ook te doen.

Mochten er toch opnieuw wijzigingen in de richtlijnen en adviezen komen, dan passen wij de informatie op deze pagina direct aan.

Kijk dan ook regelmatig op onze website of laat u informeren door uw uitvaartleider.

Wij vertrouwen op uw begrip.

 

 

< Alle nieuwsberichten
Overlijden melden • 24 uur per dag:
088 1198 200

Neem gerust contact op wanneer u vragen heeft. Wij staan voor u klaar.

088 1198 200 info@vredehof.nl

Nieuws

Lezing Levenstestament
6 mei 2024 / Wie behartigt uw belangen als u dit…
Lees verder
Vacature HR Adviseur
29-04-2024 / Ben jij klaar voor een prachtige HR uitdaging? Wij…
Lees verder

De juiste keuze

Wij zijn overtuigd van onze kwaliteit, maar we ondersteunen die overtuiging graag met een aantal keurmerken die we met trots voeren.