Informatie Corona

Gezien de ontwikkelingen rond het coronavirus hebben wij uiteraard ook onze maatregelen getroffen. Wij hebben besloten om activiteiten georganiseerd vanuit Vredehof, zoals de herdenkingsdiensten, voorlopig niet door te laten gaan.

Onze medewerkers houden zich verder aan de instructies zoals gedeeld door de BGNU (Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen), onze eigen Arbodienst en volgen uiteraard ook de informatie en updates zoals gedeeld door de RIVM.

Update 17 november 2020

De restricties die op dit moment gelden hebben uiteraard ook consequenties voor onze dienstverlening.
Met betrekking tot onze uitvaarten betekent dit dat wij ons houden aan de volgende richtlijnen:

Vanaf 19 november gelden de maatregelen die bekend zijn gemaakt op 13 oktober 2020:

 • In verband met de 1,5 m richtlijn kunnen wij geen uitvaartplechtigheden in onze uitvaartcentra aanbieden met meer dan 30 personen.
 • Met betrekking tot condoleances hebben wij in iedere vestiging een aangepaste routing en houden wij ons strikt aan de 1,5 richtlijn.
 • Voor rouwbezoek en gebruik familiekamers gelden dezelfde restricties.
 • Tijdens condoleances faciliteren wij het schriftelijk condoleren niet, er zijn dus geen condoleanceregisters aanwezig.
 • Van de aanwezigen wordt gevraagd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar te nemen
 • Wij komen bij u thuis voor het bespreken van de uitvaart maar alleen na de bevestiging dat iedereen gezond is en er voldoende afstand gegarandeerd kan worden met de inachtneming van de overheidsrichtlijnen (max. 3 genodigden per dag)
  Ook buiten onze vestigingen houden wij ons aan de 1,5 m richtlijn.
 • Uitvaartcentrum Enschede, Uitvaartcentrum Almelo en Uitvaartcentrum de Borgh in Goor zijn geschikt voor het organiseren van een drive-through condoleance.
 • Indien gewenst bespreken wij de uitvaarten telefonisch, bij voorkeur via Coligo Meetings , via Facetime of Teams.
 • Horeca bij de uitvaart: Wij vragen aan bezoekers bij een afscheid, waarbij een hapje en of drankje wordt geserveerd, contactgegevens achter te laten. Deze gegevens zijn t.b.v de GGD voor eventueel bron en contactonderzoek. Deze contactgegevens geven wij alleen door wanneer wij benaderd worden door de GGD in verband met een mogelijke coronabesmetting tijdens de uitvaart. Bij geen gebruik worden zij na 14 dagen vernietigd. Zie ook de informatie hierover bij de Branche organisatie BGNU
 • In onze rouwauto’s is het gebruik van een eigen mondkapje verplicht.
 • Wij verzoeken alle bezoekers aan onze uitvaartcentra om bij een uitvaart – en met name tijdens verplaatsingen in ons gebouw – een mondkapje te dragen
 • 1e-graads familieleden, die positief op corona zijn getest maar geen klachten hebben, mogen bij de plechtigheid aanwezig zijn, maar met een chirurgisch mondneusmasker. De bezoeker zorgt zelf voor het correcte masker.
 • 1e- en 2e-graads familieleden (zonder klachten) uit oranje gebieden en uit quarantaine mogen wij toelaten mits zij een medisch mondmasker dragen. De bezoeker zorgt ook hier zelf voor het correcte masker.

Gezien alle ontwikkelingen verwachten wij ook de komende tijd opnieuw nog wel wijzigingen in de richtlijnen en adviezen.

Kijk dan ook regelmatig op onze website of laat u informeren door uw uitvaartleider.

Wij vertrouwen op uw begrip.

Informatie voor medewerkers in de zorg is te vinden op op onze zakelijke pagina: Informatie coronavirus COVID-19

 

< Alle nieuwsberichten
Overlijden melden • 24 uur per dag:
088 1198 200

Neem gerust contact op wanneer u vragen heeft. Wij staan voor u klaar.

088 1198 200 info@vredehof.nl

Nieuws

Donatie voor WensAmbulance Oost-Nederland
De WensAmbulance Oost-Nederland mocht 20 oktober jl een mooie cheque ontvangen…
Lees verder
Informatie Corona
Gezien de ontwikkelingen rond het coronavirus hebben wij uiteraard ook onze…
Lees verder