Bel bij overlijden: 088 1198 200

menu

Bel bij overlijden

088 1198 200

Home Nieuws Hospice Het Meulenbelt ontvangt uniek pakket troostmateriaal

Nieuwsoverzicht

Hospice Het Meulenbelt ontvangt uniek pakket troostmateriaal

Na het Hospice Enschede, Hospice Reggestroom in Rijssen en Hospice de Winde in Deventer was het op 19 september jl. tijd voor het Hospice Het Meulenbelt in Almelo om een uniek pakket aan troostmateriaal in ontvangst te mogen nemen. Het Meulenbelt kreeg het materiaal overhandigd door Pedro Swier, Algemeen Directeur Vredehof en vertegenwoordiger van het Vredehof Donatie Fonds en Sylvester Goossen, uitvaartleider bij Vredehof Uitvaartverzorging.

Kinderen die in een hospice opa, oma, vader of moeder bezoeken, gaan een moeilijke tijd door. Een dierbare naaste komt op korte termijn te overlijden. Een dergelijke ervaring kan kinderen bang, boos of verdrietig maken. Om deze kinderen in het hospice te kunnen ondersteunen heeft Miranda Smit-van Keulen met haar Moppie-Kussens met Karakter een uniek troostconcept ontwikkeld. Speciaal voor kinderen heeft zij vier Moppie-Maatjes ontworpen, vlinder Missie, giraf Miek, Olifant Molle en Draak Mexa. Deze karakters staan afgebeeld op vier kussens welke worden ondersteund door een pedagogisch plan, verhalen en bijbehorende knutsel- en kleurplaten. De ervaring leert dat de Moppie-Kussens met Karakter ondersteuning biedt, wanneer het kind daar behoefte aan heeft en helpt om zijn of haar emoties ermee delen. Voor de financiering van dit unieke project vond ze direct een enthousiaste partner in Vredehof die speciaal voor de Hospices in haar werkgebied de benodigde gelden beschikbaar stelde vanuit het Vredehof Donatie Fonds.

Op de foto v.l.n.r. Sylvester Goossen (Vredehof), Pedro Swier (Vredehof), Gea Roosenbrand (Hospice) en op de hurken Miranda Smit-van Keulen (De Moppies)

Alle nieuwsberichten