Bel bij overlijden: 088 1198 200

menu

Bel bij overlijden

088 1198 200

Home Nieuws Het Buurtzorghuis in Haaksbergen ontvangt troostmateriaal voor kinderen

Nieuwsoverzicht

Het Buurtzorghuis in Haaksbergen ontvangt troostmateriaal voor kinderen

Vrijdag 23 november jl heeft ook het Hospice Het Buurtzorghuis in Haaksbergen het unieke pakket aan troostmateriaal voor kinderen mogen ontvangen, gefinancierd door het Vredehof Donatie Fonds. Ria van der Stelt, Ben Horstink en het team vrijwilligers van Hospice Het Buurtzorghuis kregen het volledige pakket overhandigd door Pedro Swier, Algemeen Directeur Vredehof en vertegenwoordiger van het Vredehof Donatie Fonds en Herman Achterhuis, uitvaartverzorger bij Vredehof.

Het Vredehof Donatie Fonds heeft dit unieke pakket ter beschikking gesteld aan alle Hospices in het werkgebied van Vredehof. De Hospices in Enschede, Rijssen, Almelo en Deventer gingen Het Buurtzorghuis al voor en mochten het pakket al eerder in ontvangst nemen.

Kinderen die in een hospice opa, oma, vader of moeder bezoeken, gaan een moeilijke tijd door. Een dierbare naaste komt op korte termijn te overlijden. Een dergelijke ervaring kan kinderen bang, boos of verdrietig maken. Om deze kinderen in het hospice te kunnen ondersteunen heeft Miranda Smit-van Keulen met haar Moppie-Kussens met Karakter een uniek troostconcept ontwikkeld. Speciaal voor kinderen heeft zij vier Moppie-Maatjes ontworpen. Deze karakters staan afgebeeld op vier kussens welke worden ondersteund door een pedagogisch plan, verhalen en bijbehorende knutsel- en kleurplaten. De ervaring leert dat de Moppie-Kussens met Karakter ondersteuning biedt, wanneer het kind daar behoefte aan heeft en helpt om zijn of haar emoties ermee delen.

Voor de financiering van dit unieke project vond ze direct een enthousiaste partner in Vredehof die de benodigde gelden beschikbaar stelde vanuit het Vredehof Donatie Fonds. Meer informatie over de Moppies is hier te vinden.

Op de foto krijgt Ria van der Stelt van het Hospice het materiaal aangereikt door Pedro Swier (Algemeen Directeur Vredehof). Links naast Pedro Swier, uitvaartleider Herman Achterhuis en rechts op de voorgrond Miranda Smit-van Keulen (deMoppies)

Alle nieuwsberichten