Voor een onvergetelijk afscheid

Misschien is er een bepaald liedje dat jij absoluut op jouw afscheid wilt laten horen of misschien heb je al een uitgesproken wens over de locatie en de mensen die uitgenodigd moeten worden. Belangrijk is dan dat naasten, die jouw afscheid regelen als jij er niet meer bent, hiervan op de hoogte zijn. En als vanzelfsprekend wil je voorkomen dat er voor hen vervelende financiële verrassingen ontstaan na jouw overlijden. Juist om die redenen is het verstandig om je eigen afscheid voor te bespreken met een uitvaartleider. Zij weten welke mogelijkheden er zijn en ze denken actief mee om te komen tot een reële kostenbegroting en afspraken voor een afscheid zoals jij dat zelf wilt.

Goed verzekerd of spaarpotje achter de hand
Als mensen een uitvaartverzekering hebben, dan is de uitvaart financieel al (grotendeels) gedekt. Afhankelijk natuurlijk van de keuzes die je maakt. Soms moet er een bedrag bij om speciale wensen mogelijk te maken. Maar het komt ook regelmatig voor dat een deel van de opgebouwde tegoeden in de polis, teruggestort worden naar de nabestaanden.

Andere mensen kiezen ervoor om zelf te sparen voor bekostiging van de uitvaart. In de praktijk komen we helaas situaties tegen, waarbij van het opgebouwde spaargeld voor de uitvaart, niets meer over is. Bijvoorbeeld omdat het zorgvuldig opgebouwde spaargeld ingezet moest worden voor inkoop van zorg na verhuizing naar een zorginstelling. Om dit te voorkomen is het mogelijk om de uitvaart, al voor overlijden, zelf te regelen en te betalen via de Stichting Gelden Vooruitbetaalde Uitvaarten Vredehof.

Die ene belangrijke vraag
Met 40 jaar ervaring in het vak weet ik hoe mooi en belangrijk het is voor de nabestaanden, dat het afscheid gaat op de manier zoals de overleden geliefde dit had gewenst. En ja, afscheid nemen hoort nou eenmaal bij ieders leven. Juist omdat dit onderwerp gelukkig voor velen steeds beter bespreekbaar is, komen mensen vaker vroegtijdig naar ons toe met die ene belangrijk vraag; ‘willen jullie mij helpen bij de voorbereiding van mijn afscheid?’

Op het juist moment
Bij Vredehof noemen we de voorbereiding op een uitvaart de ‘voorregeling’. Wij denken graag met je mee. Over hoe groot of hoe klein je dit wilt doen, maar ook als je zelf nog geen idee hebt hoe jouw afscheid eruit moet zien. We helpen je op basis van onze expertise op weg. Het voordeel van een voorregeling is dat je daarmee jouw nabestaanden ontlast. Een overlijden is immers al verdrietig en hectisch genoeg! Hoe mooi is het dan, dat zij die achterblijven, een heleboel belangrijke keuzes al niet meer hoeven te maken. Een door jezelf voorbereid afscheid wordt eigenlijk altijd als onvergetelijk mooi en waardevol ervaren door de mensen die jou goed kennen. 

Alles op de rij
Vaak zijn het de kleine dingen die een uitvaart persoonlijk en bijzonder maken. Wil je inspiratie opdoen? Al vast wat informatie vastleggen en ordenen. Op de website van Vredehof vind je het document Wilsbeschikking. Draai het uit, vul het online in of vraag het boekje in gedrukte vorm bij ons aan, we sturen het graag kosteloos toe. Het zet je alvast aan het denken en het is een mooi praatstuk voor bij de voorregeling.

< Alle berichten