Thanatopraxie

Een persoonlijk en waardig afscheid
ook als het wat langer duurt

Thanatopraxie is een lichte vorm van balseming die een waardig en persoonlijk afscheid mogelijk maakt. De tijdelijke conservering van het lichaam zorgt ervoor dat het lichaam toonbaar blijft en er bijna levensecht blijft uitzien. De huid krijgt een natuurlijke kleur en blauwe verkleuringen verdwijnen grotendeels. Bovendien voelt de overledene niet zo koud aan. Thuis opbaren is hierbij geen probleem. Thanatopraxie is zeer aan te bevelen wanneer het lichaam van de overledene door het ziekteproces of omgevingsfactoren in een slechte conditie is. Ook wanneer er bijvoorbeeld familie uit het buitenland moet komen en de uitvaart niet snel kan plaatsvinden, is deze vorm van lichte balseming een goede oplossing.

Wat is thanatopraxie en hoe werkt het?

Vredehof en thanatopraxie

Vredehof Uitvaartverzorging is één van de weinige Nederlandse uitvaartondernemingen met een eigen gediplomeerd thanatopracteur in dienst.  De behandeling gebeurt, geheel met eigen mensen en middelen, bij voorkeur in één van de uitvaartcentra van Vredehof of in het mortuarium van het Medisch Spectrum Twente (MST) te Enschede. In overleg kunnen we uitwijken naar andere locaties, mits ze voldoen aan de door ons gestelde inrichtingseisen. Onze thanatopracteur heeft de Gedragscode van het Nederlands Instituut voor Thanatopraxie ondertekend en is daarmee opgenomen in het Register Erkende Thanatopracteurs.

Nederlands Instituut voor Thanatopraxie

Contactformulier thanatopraxie

Neem contact met mij op. Ik heb een vraag over thanatopraxie.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel om contact met u op te nemen. Meer informatie kunt u nalezen in onze Privacy-verklaring.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Overlijden melden • 24 uur per dag:
088 1198 200

Neem gerust contact op wanneer u vragen heeft. Wij staan voor u klaar.

088 1198 200 info@vredehof.nl

De juiste keuze

Wij zijn overtuigd van onze kwaliteit, maar we ondersteunen die overtuiging graag met een aantal keurmerken die we met trots voeren.