Overige expertise

De uitvoering van specifieke diensten

Naast de reeds genoemde diensten heeft Vredehof de expertise in huis voor het uitvoeren van specifieke diensten zoals bijvoorbeeld de overbrenging van stoffelijke overschotten vanaf een ongevalslocatie of een plaats delict. Hiervoor heeft zij speciaal opgeleide en gecertificeerde medewerkers in dienst.

Zorgvuldigheid, professionaliteit, integriteit en vertrouwelijkheid zijn de kernbegrippen die voor deze dienstverlening van toepassing en noodzakelijk zijn. Teneinde de keten vanaf plaats delict tot en met het moment van eventueel nader forensisch onderzoek, schouwen en/of confrontatie te kunnen vrijwaren van o.a. DNA-spoor-besmetting heeft Vredehof Beheer in Twente de mogelijkheid in huis om de overbrenging te regelen van alle overledenen waarbij mogelijk nader forensisch onderzoek naar de doodsoorzaak nodig is.

De overbrenging van het stoffelijk overschot vindt in een dergelijke situatie plaats naar het politiemortuarium, waar dan nader onderzoek of reconstructie naar de doodsoorzaak kan plaatsvinden.

De functie van het politiemortuarium

Overledenen waarbij mogelijk nader forensisch onderzoek naar de doodsoorzaak, het schouwen en de confrontatie nodig is binnen het werkgebied van de Regiopolitie Twente, worden overgebracht naar het Politiemortuarium Twente. Het vervoer vanaf de plaats delict naar Politiemortuarium Twente vindt eveneens vanuit een streng geprotocolleerde werkwijze plaats om o.a. besmetting van DNA sporen te voorkomen.

Na vrijgave door de Officier van Justitie van het stoffelijk overschot wordt de overledene overgedragen aan de nabestaanden cq de uitvaartonderneming die door de familie is ingeschakeld voor het regelen en uitvoeren van de uitvaart.
Vredehof heeft eveneens de expertise in huis om een politiemortuarium te kunnen beheren.

Overlijden melden • 24 uur per dag:
088 1198 200

Neem gerust contact op wanneer u vragen heeft. Wij staan voor u klaar.

088 1198 200 info@vredehof.nl

De juiste keuze

Wij zijn overtuigd van onze kwaliteit, maar we ondersteunen die overtuiging graag met een aantal keurmerken die we met trots voeren.