Politiemortuarium

Politiemortuarium Twente

In een nauwe samenwerking tussen Medisch Spectrum Twente, de Technische Recherche en de Verkeers Ongeval Analyse van de Regiopolitie Twente en Vredehof Beheer is in 2008 het Politiemortuarium Twente in gebruik genomen.

De functie van het politiemortuarium

De functie van Politiemortuarium Twente is dat alle overledenen waarbij mogelijk nader forensisch onderzoek naar de doodsoorzaak, het schouwen en de confrontatie nodig is binnen het werkgebied van de Regiopolitie Twente, worden overgebracht naar dit mortuarium. Het vervoer vanaf de plaats delict naar Politiemortuarium Twente vindt eveneens vanuit een streng geprotocolleerde werkwijze plaats om o.a. besmetting van DNA sporen te voorkomen.

Met de totstandkoming van dit mortuarium is de keten vanaf plaats delict tot en met het moment van eventueel nader forensisch onderzoek gevrijwaard van o.a. DNA-spoor-besmetting.

Na vrijgave door de Officier van Justitie van het stoffelijk overschot wordt de overledene overgedragen aan de nabestaanden cq de uitvaartonderneming die door de familie is ingeschakeld voor het regelen en uitvoeren van de uitvaart.

Overlijden melden • 24 uur per dag:
088 1198 200

Neem gerust contact op wanneer u vragen heeft. Wij staan voor u klaar.

088 1198 200 info@vredehof.nl

De juiste keuze

Wij zijn overtuigd van onze kwaliteit, maar we ondersteunen die overtuiging graag met een aantal keurmerken die we met trots voeren.