Bel bij overlijden: 088 1198 200

menu

Bel bij overlijden

088 1198 200

Home Zakelijk Wijzer bij overlijden

Wijzer bij overlijden

 

Protocollen en procedures vastgelegd

Mede op verzoek van verschillende zorginstellingen heeft Vredehof in samenwerking met CMO uit Geldermalsen de Wijzer bij Overlijden opgesteld. De Wijzer bij Overlijden is een goed hulpmiddel waarmee het zorgproces na een overlijden in een zorginstelling op een adequate manier op gang gebracht kan worden. In de Wijzer bij Overlijden zijn protocollen, procedures, nuttige adressen en handige schema’s vastgelegd. Uiteraard wordt de wijzer regelmatig geactualiseerd.

In zorginstellingen is de kwaliteit van zorg voor de bewoners van groot belang. Het management en de uitvoerend medewerkers werken samen aan een optimale zorg- en dienstverlening om de kwaliteitsbeleving van de bewoners en hun familieleden te garanderen. Wanneer een bewoner van een zorginstelling komt te overlijden, is deze beleving minstens zo belangrijk. Het is immers de afsluiting van een zorgproces, wat voor zowel nabestaanden als medewerkers zorgvuldigheid vereist. Een professionele overledenenzorg en uitvaartzorg dragen bij aan een positieve kwaliteitsbeleving van de instelling en bieden nabestaanden een positief aspect in het rouwproces.

Het is voor zorginstellingen dan ook van belang om postmortale zorg niet te laten afhangen van onverwachte gebeurtenissen, maar deze te baseren op een weloverwogen structuur, waarbij alle aspecten rond een overlijden aan de orde komen.

U kunt de Wijzer bij Overlijden hier downloaden.

Inmiddels is de meeste recente versie van De Wijzer bij Overlijden ook te downloaden via de website van het Expertisenetwerk Levensvragen en Ouderen.