Bel bij overlijden: 088 1198 200

menu

Bel bij overlijden

088 1198 200
 

Cremeren in Twente, Salland en de Achterhoek

Het maken van een keus voor een begrafenis of een crematie is een hele persoonlijke. Een voordeel van cremeren kan zijn dat de nabestaanden geen onderhoud hebben aan een graf.  Maar ook zijn er gevoelsmatige overwegingen te bedenken waarom er wordt gekozen voor een crematie.

Een crematie

Een crematieplechtigheid kunt u ook op verschillende manieren vorm geven. Denk hierbij aan een dienst in een uitvaartcentrum of andere locatie of in het crematorium zelf. Indien u dat wenst kunt u de kist zelfs tot aan de oven begeleiden. Uw uitvaartverzorger kan u hierover meer vertellen.

Wat gebeurt er met de as?

Na de wettelijke wachttijd van 1 maand krijgen de nabestaanden de beschikking over de as. U kunt dan zelf kiezen wat u hiermee doet. Eventueel verstrooien of de urn bijzetten in een graf. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Het crematorium of de uitvaartverzorger kan u hierbij adviseren. Wilt u de as zelf verstrooien? Controleert u dan vooraf of het mag op de door u gekozen plek. Hiervoor kunt u contact opnemen met de gemeente of met de eigenaar van de grond.

Het is in ieder geval verstandig om vooraf vast te leggen of u kiest voor een begrafenis of crematie. Dit geeft uw nabestaanden rust op een moeilijk moment. Uw keuze voor begraven of cremeren kunt u vastleggen in een wilsbeschikking en eventueel doorgeven aan de uitvaartleider tijdens de voorbespreking.

Informatie over cremeren kunt u ook vinden op de website van Crematoria Twente en Crematorium Steenbrugge.

Vredehof is initiatiefnemer van de Stichting Centrum voor Uitvaartinformatie. De Uitvaart Informatie Hulplijn is 24 uur per dag kosteloos beschikbaar voor al uw vragen, ook met vragen over begraven of cremeren kunt u hier terecht. Bel gratis 0800 – 4444 000 of bezoek www.uitvaartinformatiehulplijn.nl