Coronamaatregelen

Update: zaterdag 26 juni 2021

Met ingang van zaterdag 26 juni 2021 versoepelen de coronamaatregelen verder. Voor uitvaarten betekent dat onder andere, dat het absolute maximum van 100 gasten bij een uitvaart vervalt.

Anderhalve meter afstand bepalend voor maximum aantal gasten
Sinds eind april mochten bij uitvaartplechtigheden maximaal 100 gasten ontvangen worden. Dat absolute maximum vervalt per 26 juni 2021. Er mag dan altijd 100 procent van de capaciteit op 1,5 meter afstand gebruikt worden. Uiteraard is het aan de locaties waar de uitvaart plaatsvindt om te bepalen hoeveel mensen zij toelaten.

Uitvaartcentra Vredehof
De registratie en gezondheidscheck op grond van de tijdelijke wet maatregelen Covid-19 is per 26 juni niet meer verplicht. Wel moeten bezoekers van een uitvaart nog steeds 1,5 meter afstand (kunnen) houden. Voor onze uitvaartcentra geldt dat er maximaal 50 mensen binnen mogen zijn zonder mondkapje. Bij meer dan 50 bezoekers in het uitvaartcentrum blijft het mondkapje verplicht!

Afstand houden en vaste zitplaats
De basisregels blijven gelden. Het blijft dus belangrijk dat gasten bij uitvaarten onderling 1,5 meter afstand houden en het systeem waarbij iedereen een vaste zitplek heeft, blijft gelden.

Mondkapjes
De mondkapjesplicht vervalt mits de anderhalve meter afstand bewaard wordt. Daar waar de 1,5 meter afstand niet bewaard kan worden, blijft de mondkapjesplicht gelden.

Beperking thuisbezoek vervalt
Vanaf zaterdag 26 juni geldt er geen beperkingen meer van het aantal bezoekers dat thuis ontvangen mag worden. Maar het blijft belangrijk als bezoeker anderhalve meter afstand te houden.

Het is een goed teken dat de coronamaatregelen versoepelen, maar corona is nog niet verslagen. Er blijven mutanten opduiken waarvan het maar de vraag is, hoe goed de nu gebruikte vaccins ertegen beschermen. Kortom: het is en blijft belangrijk om de basisregels – afstand houden, handen wassen, laten testen, mondkapje dragen – te blijven volgen en wij verzoeken de nabestaanden en bezoekers aan onze uitvaartcentra om dat ook te doen.

Overlijden melden • 24 uur per dag:
088 1198 200

Neem gerust contact op wanneer u vragen heeft. Wij staan voor u klaar.

088 1198 200 info@vredehof.nl

Nieuws

Donatie voor ouder-kindkamer MST
Als feestelijke aftrap van het 10-jarig jubileumjaar van Uitvaartcentrum Enschede mochten…
Lees verder
Opnieuw Keurmerk en ISO certificaat
Ondanks alle restricties en maatregelen waar de medewerkers van Vredehof het…
Lees verder

De juiste keuze

Wij zijn overtuigd van onze kwaliteit, maar we ondersteunen die overtuiging graag met een aantal keurmerken die we met trots voeren.